Välkommen til oss!

Daglig leder Elke har jobbet hos Apollo Hårcenter i Stockholm i snart 23 år, men hennes erfaring med hårdeler og parykker strekker seg enda lengre tilbake. Hun gleder seg over å jobbe i et allsidig hårsenter og synes arbeidet med hårtapsløsninger er det som gjør dagene ekstra meningsfylte.

«Vi blir virkelig godt kjent med kundene våre. Mange ganger føles det mer som å stå og prate med en gammel venn enn å jobbe.»

Elke

Trofaste kunder

Kvinner, menn og barn i alle aldre kommer til hårsenteret i Stockholm. Her dekkes alle behov innen hårpleie, men ekspertisen innen hårdeler og parykker er det som virkelig skiller dem fra konkurrentene. Elke trives godt med de allsidige oppgavene og de mange stamkundene:
– Vi har en trofast kundegruppe, mange kunder har kommet hit i veldig mange år. Vi blir virkelig godt kjent med kundene våre. Mange ganger føles det mer som å stå og prate med en gammel venn enn å jobbe.

Gamle kunder blir – og nye kommer til. I de siste årene har mange kvinner fått øynene opp for at hårdeler kan være et bedre alternativ enn parykk. 
– Har du ikke mistet alt håret, er det unødvendig å erstatte alt, vi kan bare legge til der det trengs.

Elke forteller at endringer i hårmoten også har ført til at flere unge menn tar kontakt.
– De vil ha den frisyren som alle andre har, som de ikke får til med sitt eget hår – og da kan vi hjelpe dem.

foto av Elke Lööf

Godt miljø

Elke skryter av kollegene sine og mener at miksen av personlige egenskaper og ulik bakgrunn er en av hårsenterets suksessfaktorer. 
– Vi er fem stykker som jobber her i dag, en blandet gjeng som passer godt sammen. Ulike i alder og interesser, noen rolige og andre mer livlige. Jeg er sikker på at kundene finner en spesialist som passer for dem.

Kjemien mellom kunde og spesialist er viktig, men de prøver likevel å rullere så ofte som mulig. På den måten vil kundene føle seg trygge på at alle kan hjelpe dem hvis deres faste spesialist er forhindret. Praten burde uansett gå bra med denne blandingen av nasjonaliteter og språk:
–Vi har en gresk jente, en finsk jente (som også prater litt arabisk) og selv er jeg fra Tyskland. Og så har vi noen som er helsvenske. Ja, og engelsk kan vi vel alle sammen, avslutter Elke som gjerne tar imot på morsmålet om det trengs: «Wilkommen zu uns!»