Verdifullt donorhår

Elin Skogland driver Apollo Hårsenter Luggen i Haugesund og har jobbet med hårdeler og hårsystemer i tretti år. Hun har et brennende engasjement for donorhår. Dette er hår frisørkunder klipper av seg i salonger og gir bort til dem som trenger det.

Jeg har troen på at donorhår er fremtidens hårløsninger

Elin Skogland

Donorhåret som kommer inn til Apollo Hårsenter blir bearbeidet og kategorisert til forskjellig bruk av spesialister.

-Det er veldig mange som setter pris på å kunne donere håret sitt i steden for at det kastes. Vi tar godt vare på håret og lager hårdeler og parykker til takknemlige kunder. Donorhår er veldig anvendelig, det floker sjelden, kan stripes, farges og få permanent.

Elin både designer og skreddersyr hårdeler og -systemer. Sammen med kunden som skal ha den aktuelle hårdelen, definerer hun hvilken farge den skal ha i tillegg til lengde og fasong.

-Det er veldig bra kvalitet på skandinavisk hår. Det har flott fargespill, med striper og sjatteringer, som gjør seg særdeles godt når vi skal lage naturtro hårerstatninger.

Donorhåret føles som mitt eget

Anne (40) mistet sitt eget hår for fjorten år siden. Siden den gang har hun brukt parykk daglig. Nå har hun fått spesiallaget parykker med nordisk donorhår og er over seg av begeistring.

-Dette håret er glatt, mykt og trenger nesten ikke ekstra stell. Jeg føler meg flott hver eneste dag!

Anne har brukt Facebook for å fortelle om hvor betydningsfullt det har vært for henne å få donorhår og oppfordrer de som skal klippe seg å vurdere muligheten for å gi bort håret.

-Det er veldig viktig for meg å formidle hvor verdifullt donorhår er for meg og andre som har mistet vårt eget hår. Hør med frisøren din før du klipper deg om håret ditt kan doneres! Det kan gi noen ny selvtillit og en bedre hverdag.

Stor etterspørsel etter grått hår

Det er veldig mange unge jenter som donerer det avklipte håret sitt til oss. For tiden har vi derfor et stort behov for naturlig grått hår. Håret behøver ikke å være lenger enn 20 centimeter for at det skal være til nytte for oss.

-Jeg har troen på at donorhår er fremtidens hårløsninger, sier Elin.

 

Bestill time for konsultasjon

Våre hårspesialister hjelper deg å finne en løsning som møter dine ønsker og behov.