Hårdel

Alle som kommer til oss opplever utfordringer med hårtap. Kvinner og menn, barn og unge. For de aller fleste er en hårdel den beste løsningen på problemet. Betegnelsen hårdel bruker vi når vi snakker om spesiallagde hårerstatninger. Vi designer deler med hår til de områdene på hodet hvor håret er helt eller delvis borte.

 

Alle våre kunder er unike og vi lager skreddersydde løsninger til hver enkelt kunde. Hårdelen fusjoneres med ditt eksisterende hår slik at det ikke er mulig å oppdage at du bruker hårerstatning, noe som gir deg full frihet i hverdagen.

 

For å finne den riktige løsningen for deg tar vi utgangspunkt i hvor mye hår du har mistet og hva slags frisyre du ønsker. Det er mange valg som skal tas og som avhenger av hverandre. Alt henger sammen, som brikkene i et puslespill. Derfor er det viktig at du kommer til et av våre hårsentere og får en personlig konsultasjon.

 

Vi skal her prøve å forklare litt om prosessen. Den er litt komplisert, men du behøver ikke uroe deg, dette er det først og fremst vi spesialister som trenger å vite alt om. Men vi vet at du er nysgjerrig på dette og ønsker å forstå mer før du møter oss.

Hårdel grafikk som viser det som inngår i en prosess for å få hårdel: frisyre, hårtyper, størrelse og antall, bunnmaterialer, festemetoder, pris og konsultasjon

 

Bestill konsultasjon

Vi svarer på alle spørsmål du har.

Frisyre

Frisyren definerer hårlengde og form, hvilken hårfarge du har eller ønsker deg, strukturen på håret (slett, bølger eller krøll) og hvor tykt hår (mengde hår) du trenger for å oppnå ønsket sluttresultat. De aller fleste ønsker en hårerstatning som matcher deres naturlige hår, men mange endrer gjerne fargenyanser, legger inn stripeeffekter eller endrer gråprosenten. Alt er mulig!

 

Hårtyper

Vi bruker ulike hårtyper i hårdelene. Ekte hår, ulike fiberhår, donorhår fra Norge m.m. Alle med ulike kvaliteter og egenskaper, fordeler og ulemper. Uansett hva som blir valgt trenger en hårdel ekstra stell, pleie og vedlikehold. Til dette har vi spesialprodukter utviklet spesielt for Apollo Hårsenter. Du får full opplæring av en spesialist i hvordan du selv kan stelle håret ditt hjemme.

 

Hårprøver til bruk i hårdel

 

Størrelse og antall

Hårdeler kan lages i alle tenkelige størrelser og fasonger. Fra kun en «femkroning» til å dekke hele hodet. Det kommer helt an på hvor stort område du trenger mer hår.Vi i Apollo Hårsenter lager alltid en avstøpning av hodet ditt og markerer det området som trenger mer hår. Denne brukes ved produksjon av dine hårdeler og bestemmer passform og størrelse.

 

Våre kunder har det vi kaller et hårsystem. Et hårsystem er et sett med to eller flere like hårdeler som brukes vekselvis i løpet av et år. Hvor mange hårdeler man trenger for å være fin på håret til enhver tid varierer fra person til person. Hvilken frisyre, hårtype, bunnmateriale og festemetode som velges ut fra dine ønsker, livsstil, livssituasjon, type arbeid, aktivitetsnivå osv., bestemmer hvor mange hårdeler som kreves for å opprettholde et godt resultat i et år.

 

Sammen med din Apollo hårspesialist finner du den beste løsningen for deg!

 

Bunnmaterialer

En hårdel er bygget opp av to ting: hår og bunnmateriale. En hårdel er et håndverk. Håret blir knyttet for hånd inn i bunnmaterialet som lages etter hodeavstøpningen.

 

Vi har mange ulike materialer å velge mellom og kan dele dem inn i to hovedkategorier: skin-materialer og nett-materialer. Skin-materialer er hudlignende materialer som kan lages i ulike tykkelser, med enten knyttet, stukket eller loopet hår i. Den tynneste modellen kalles «second skin». Vi har mange ulike nett å velge mellom, fra tynne, finmaskede nett til større nett som gjør det mulig å trekke igjennom kundens eksisterende hår.

 

Vi kan kombinere de ulike bunnmaterialene for å oppnå det vi ønsker – å gi deg et naturlig resultat!

 

Ulike bunnmaterialer tåler ulik mengde hår. Dvs. at til en som skal ha mye/tykt eller langt hår, anbefaler vi ikke de tynneste skin-bunnene. Mens korte og luftige frisyrer krever nettopp en tynn og delikat bunn (enten skin eller nett, eller en kombinasjon) for å oppnå et godt resultat.

 

Festemetoder

Når man velger bunnmateriale velger man også festemetode. Apollo Hårsenter tilbyr mange ulike festemetoder. Dette er en stor fordel for deg som kunde, da vårt fokus er dine behov. Vi kan dele metodene inn i to hovedgrupper; permanente metoder og fleksible metoder.

 

Våre permanente festemetoder er: medisinsk bonding, helliming, links og micropoints. Med alle disse metodene sitter hårdelen permanent på, 24 timer i døgnet. Våre fleksible festemetoder er: kabel, klips, tape og vakum. Hårdelen vil sitte godt hele tiden, men disse fleksible metodene gjør det også mulig for deg å ta hårdelen av og på etter ønske.

Det er vanlig å kombinere flere festemetoder for å oppnå ønsket resultat.

 

Noen festemetoder krever at man barberer ned noe hår i overgangspartiet, for så å feste hårdelen. Noen opplever dette som litt skummelt og velger derfor en annen metode.

 

Uansett hvilken festemetode som velges, må man komme til hårsenteret hver 3.–5. uke for klipp, stell og etterbehandling. Hvor ofte du må innom hårsenteret kommer an på hvilken festemetode som velges, hvor fort ditt eksisterende hår vokser, type hodebunn osv.

 

Hårdel blir montert på hode

Her får en kunde påsatt sin hårdel med festemoden links.

 

Du kan se videoen av Terje da han fikk hårdel for første gang. Han bruker medisinsk bonding fra tinning til tinning og tape i fronten.

 

 

 

Pris

Ettersom vi skreddersyr løsninger til hver enkelt kunde vil prisen derfor variere basert på valg av løsning og antall hårdeler. Det er derfor ikke mulig å gi noe pristilbud før konsultasjonen, hverken på nett, via telefon eller e-post. For oss er det viktig at vi møtes for å bli kjent med deg, din situasjon og dine ønsker – før vi kan tilby deg en løsning som vil passe deg.

 

 

Konsultasjon

Du er hjertelig velkommen til oss for en uforpliktende og kostnadsfri konsultasjon. En konsultasjon er en konfidensiell samtale mellom deg og en av våre hårspesialister. Du kan stille alle spørsmål du måtte ha rundt hårtapet ditt og vi vil komme med ulike løsningsforslag.

Bestill konsultasjon

Vi finner en løsning tilpasset deg og ditt behov