Hårtransplantasjon generisk bilde

Hårtransplantasjon

Er hårtransplantasjon løsningen for meg?

Hårtransplantasjon kan være en god løsning for deg som har hatt moderat, genetisk hårtap, over en lengre tid. Ved hårtransplantasjon omplasseres hårsekker fra bakhodet til området med lite hår, og håret vokser ut i det området som tidligere var skallet. Resultatet er naturlig og varig.

 

Hvem kan ta hårtransplantasjon?

Hårtransplantasjon fungerer først og fremst på menn med genetisk hårtap, men det er noen viktige ting du må passe på:

  •  Dersom du er på et tidlig stadium, hvor du ikke har et tydelig område med lite hår, anbefaler vi deg å vente.
  •  Er du trygg på at ditt hårtap har stagnert? Du ønsker ikke å risikere at du mister mer hår etter en transplantasjon.
  •  Dersom du har lite hår igjen på hodet, kan det hende du ikke har nok donorhår til å dekke hele det skallede området.
  • Er du kvinne begrenses mulighetene til hårtransplantasjon av at hårtap hos kvinner ofte er diffust, og dermed er det umulig å garantere for at et hår som flyttes vil leve videre.

 

Alternativer til hårtransplantasjon

For deg med begynnende hårtap

Er du i en tidlig fase av hårtapet kan Trikologibehandling og bruk at Trikologi System-produktene mot hårtap bremse utviklingen gjennom å rense hodebunnen og stimulere hårrøttene. De fleste Apollo Hårsentere tilbyr denne behandlingen og selger produkter til bruk hjemme.
PRP-behandling, som utføres av Poseidon-klinikken, er en annen medisinsk behandling med samme målsetting; stimulering av hårrøttene.
En kosmetisk løsning som fungerer godt i en tidlig fase er å bruke Toppik, et håroppbyggende pulver som fester seg til hårstråene og dermed gir et fyldigere inntrykk. Dette kan du få kjøpt i ditt lokale Apollo Hårsenter og hos en rekke frisører.

Når hårtapsutfordringene blir større
Er du usikker på om hårtapet har stagnert er et hårsystem, som tilpasses deg og ditt hårtap og integreres med det håret du har, et godt alternativ. Her vil du kunne tilpasse løsningen basert på hvordan hårtapet utvikler seg og eventuelt ta en transplantasjon når hårtapet har stagnert. Les mer om hårdeler her.

Er hårtapet for stort i forholdet til mengden tilgjengelig hår for transplantasjon, vil et hårsystem garantert gi deg det håret og den frisyren du ønsker. Våre spesialister spesiallager dette i samarbeid med deg, tilpasset din livsstil og det utseende du ønsker. Les mer om disse løsningene her.

Trikopigmentering er også en mulighet, da gjerne for de med blank isse og som trives med barbert hode. Dette er en form for tatovering av hår, som ikke er evigvarende. Den skaper en optisk effekt av å ha full hårvekst. Ta kontakt med Poseidon-klinikken om du er interessert i dette.

Anbefaler Apollo Hårsenter en hårtransplantasjonsklinikk?
Apollo Hårsenterkjeden har i flere år samarbeidet med Poseidon-klinikken, og vi anbefaler deg derfor å ta kontakt med dem. Bor du langt unna Oslo anbefaler vi deg å kontakte ditt nærmeste Apollo Hårsenter, de kan gi deg en rask vurdering i forhold til ditt hårtap og om en eventuell hårtransplantasjon er mulig.

Apollo-klinikken startet vi selv opp i 2014, men besluttet tidlig i 2019 å avslutte denne virksomheten og overføre kundene til Poseidon-klinikken for å fokusere vår virksomhet rundt våre spesialområder hårsystemer, parykker og hodebunnsbehandlinger. Er du tidligere kunde av Apollo-klinikken kan du henvende deg til Poseidon-klinikken med spørsmål eller om du ønsker nye PRP-behandlinger eller en transplantasjon til.