Det er et stort behov for hårdonasjoner, både vi og ikke minst den som får gleden av håret, setter stor pris på hvert bidrag. Du kan hjelpe andre som har mistet håret til å få nytt og naturlig hår på hodet. Donorhåret vi mottar brukes til å spesiallage hårdeler og parykker til våre kunder i Norge.

På våre sider HÅRDONOR kan du lese alt om hvordan du donerer hår, og er du frisør kan du via disse sidene bestille materiell til salongen her.

 

 

Det er en stor utfordring å miste håret, enten du er ung eller gammel. Vi i Apollo Hårsenter-kjeden hjelper folk i alle aldre med å få en ny og bedre hårhverdag. Vår jobb er å hjelpe alle som sliter med hårtap, uansett årsak. Til oss kommer folk med hårtap grunnet hormonelle eller genetiske årsaker, også mange grunnet sykdom; det kan være kreftpasienter, men også mange unge med en variant av sykdommen alopecia.
 

Retningslinjer for hår vi kan bruke

 • Håret må være minimum 25 cm, helst så langt som mulig,
  det er naturligvis det som er mest etterspurt.
 • Håret må være rent
 • Håret må være sunt og friskt
 • Håret må være buntet og festet med en strikk øverst
 • Vi tar gjerne imot naturlig grått hår

Vi kan dessverre ikke bruke hår som er…
…Vått når det sendes inn
…Slitt eller skadet
…Kortere enn 25 cm
 

Hvor skal håret sendes?

Vi ønsker at håret ditt skal komme til nytte lokalt, så det beste er at du sender eller leverer det til ditt nærmeste hårsenter. Klikk for oversikt over alle våre avdelinger: ditt nærmeste Apollo Hårsenter.
 

Hva skjer med håret vi mottar?

Håret vil bli kvalitetskontrollert av en av våre hårspesialister og lagt sammen med annet donert hår, sortert etter farge og hårlengde. I enkelte tilfeller kan en hårdonasjon være nok til én hårdel eller én parykk, i andre situasjoner trengs det hår fra flere donorer. Dette kommer helt an på håret som doneres og kundens ønsker.

Vi oppbevarer håret ditt hos oss frem til vi finner riktig mottaker og sikrer på den måten at den som får håret ditt virkelig trenger det.
 

Elin: Det er bra kvalitet på skandinavisk hår

Elin Skogland driver Apollo Hårsenter Luggen i Haugesund og har jobbet med hårdeler og hårsystemer i tretti år. Hun har et brennende engasjement for donorhår. 

-Det er veldig mange som setter pris på å kunne donere håret sitt i steden for at det kastes. Vi tar godt vare på håret og lager hårdeler og parykker til takknemlige kunder. Donorhår er veldig anvendelig, det floker sjelden, kan stripes, farges og få permanent.

Elin både designer og skreddersyr hårdeler og -systemer. Sammen med kunden som skal ha den aktuelle hårdelen, definerer hun hvilken farge den skal ha i tillegg til lengde og fasong.

-Det er veldig bra kvalitet på skandinavisk hår. Det har flott fargespill, med striper og sjatteringer, som gjør seg særdeles godt når vi skal lage naturtro hårerstatninger.

-Jeg har troen på at donorhår er fremtidens hårløsninger, sier Elin.


Anne: Donorhåret føles som mitt eget

Anne (40) mistet sitt eget hår for fjorten år siden. Siden den gang har hun brukt parykk daglig. Nå har hun fått spesiallaget parykker med nordisk donorhår og er over seg av begeistring.

-Dette håret er glatt, mykt og trenger nesten ikke ekstra stell. Jeg føler meg flott hver eneste dag!

Anne har brukt Facebook for å fortelle om hvor betydningsfullt det har vært for henne å få donorhår og oppfordrer de som skal klippe seg å vurdere muligheten for å gi bort håret.

-Det er veldig viktig for meg å formidle hvor verdifullt donorhår er for meg og andre som har mistet vårt eget hår. Hør med frisøren din før du klipper deg om håret ditt kan doneres! Det kan gi noen ny selvtillit og en bedre hverdag.
 

Stor etterspørsel etter grått hår

Vi har et stort behov for naturlig grått hår. Håret behøver ikke å være lenger enn 20 centimeter for at det skal være til nytte for oss. For øvrig er det alltid bruk for langt hår, spesielt barn og ungdom ønsker å kunne ha langt hår slik som sine venner, så skal du donere er oppfordringen vår å gi så mye du kan!

Les mer på hårdonor.no

Slik går du frem

 1. Sørg for at håret ditt er kvalifisert i henhold til våre retningslinjer.
 2. Bestill time hos din lokale frisørsalong.
 3. Håret må være nyvasket og tørt før det buntes i små deler med strikker (ikke fletter).
 4. Klipp håret 1 - 1,5 cm over strikken.
 5. Legg alt håret i samme retning i en pose.
 6. Send håret til ditt nærmeste Apollo Hårsenter eller lever direkte.
 7. Om du ønsker tilsendt et diplom som takk, legg ved en lapp om det sammen med navn og adresse. 
Samle håret i hestehaler med strikker før det klippes.
Slik ser håret ut når det er klart til å sendes inn.

Tryggheten og respekten er spesielt positivt ved Apollo Hårsenter

Kundetilfredshetsundersøkelsen 2018

Tiril smiler foran hesten sin. Langt og flott hår flommer ut fra under ridehjelmen.

Tiril (13) - Jeg tenker at det er ganske tøft å donere bort håret sitt

Tiril er en sprudlende tenåringsjente fra Haugesund med en stor lidenskap
for dyr.
-Jeg har vært interessert i hester helt siden jeg var liten. Selv om det er store dyr, er de veldig kjekke å holde på med. Jeg driver med både sprangridning og dressur.

Les mer

Silje har på seg solbriller og gul regnjakke. Hennes lange flotte hår blåser i vinden og hun smiler bredt.

Silje (39) Det er virkelig befriende!

I dag har jeg det mest fantastiske håret jeg kan drømme om, det føles helt naturlig. Det danser som jeg pleier å si!

Les mer

SAMARBEIDSPARTNERE