Generelt om hårtap

Å miste hår er helt normalt for kvinner og menn i alle aldre. Mange som opplever å miste hår, enten helt eller delvis, ønsker kunnskap om årsaken og hjelp til å finne en løsning. Mer hjelp enn din vanlige frisør kan gi deg.

I gjennomsnitt mister vi rundt 100 hårstrå i løpet av en dag, men i perioder kan man oppleve å miste mer enn normalt. Årsakene kan i slike tilfeller skyldes stress, feil ernæring, ulike sykdommer eller andre faktorer. Både menn og kvinner kan oppleve å miste håret gradvis uten at det kommer tilbake.

 

Selv om ikke alle lar seg sjenere av hårtap, betyr håret mye for mange. Hårtap oppleves ofte som svært utfordrende og de fleste ønsker å finne en løsning. Enkelte opplever bekymringer, manglende selvtillit og redusert livskvalitet som følge av hårtap. Da kan det være godt å vite at det finnes spesialister som kan hjelpe. 

 

Hårtap kalles i medisinsk terminologi for alopeci

Det finnes flere former for alopeci, men det håravfallet man normalt ser hos svært mange menn, og i høyere alder også hos kvinner, kalles gjerne androgen alopeci. 

Hårtapet skyldes da ofte en arvelig disposisjon og karakteriseres som regel ved økende viker i tinningene og utvikling av måne i bakhodet hos menn. Hos kvinner er håravfallet ofte mer diffust, gjerne lokalisert ved pannen og issen. Hos kvinner utvikles sjelden total skallethet.

 

75% av menn og 20% av kvinner i vår verdensdel rammes av androgen alopeci. Hos 5% av kvinnene starter hårtapet før 20-årsalderen. Rundt 60-årsalderen har omkring 40% av kvinnene et håravfall som kan oppleves kosmetisk skjemmende.

 

Vanlige årsaker til omfattende hårtap

Det kan være mange ulike årsaker til hårtap, men generelt kan vi si at hårtap starter når hårsekker som tidligere har produsert friske hår begynner å produsere kortere og svakere hår. Prosessen kalles miniatyrisering. Etterhvert vil hårsekkene kun produsere veldig tynne, korte og nesten usynlige hår, eller helt å stoppe hårproduksjonen.

 

Årsakene til hårtap kan være ulike hos menn og kvinner. Les mer om midlertidig hårtap og permanent hårtap på hårtap menn og hårtap kvinner.

Det finnes gode løsninger mot hårtap

Du er velkommen til en uforpliktende konsultasjon hos ditt nærmeste Apollo Hårsenter. Da vil du møte en dedikert, profesjonell og motebevisst hårspesialist som forstår din situasjon. Vi vet hva som kan gjøres og hvilke løsninger som møter dine ønsker og behov. Vi har et komplett tilbud av spesialdesignede hårsystemer/hårdeler, godt tilpassede parykker, hodebunnsanalyse og -behandling, samt hårtransplantasjon. Sammen finner vi ut hva som er best for deg.

Bestill en uforpliktende konsultasjon

Våre hårspesialister kan hjelpe deg med gode løsninger som møter dine ønsker og behov.

Marie (70)

“Jeg gikk ikke ut hvis det regnet eller blåste, av frykt for at hårtapet skulle synes.”

» Les mer