Hårtap hos menn

Selv om det er helt naturlig å miste litt hår hver eneste dag, vil mange menn miste mer hår enn andre. For noen er dette helt uproblematisk. For andre kan det oppleves vanskelig å få høye viker, måne eller gradvis å bli mer skallet. 

 

De aller fleste ønsker seg en moderne hårsveis. Ikke alle trives med et barbert hode. Særlig ikke i ung alder. Mange opplever i slike situasjoner å miste en del av sin egen identitet og selvtillit fordi utseendet endres vesentlig.

Mange løsninger for menn – tilpasset dine behov

I våre hårsentere møter du dedikerte, profesjonelle og motebevisste hårspesialister som forstår din situasjon. Vi vet hva som kan gjøres for deg med hårtap og hvilke løsninger som møter dine ønsker og behov. Vi har et komplett tilbud med blant annet spesialdesignede hårsystemer/hårdeler, hodebunnsanalyse og  -behandling, samt hårtransplantasjon. Sammen finner vi ut hva som er best for deg. 

 

Pris

Pris vil variere ut fra hvilken løsning som blir valgt og hvor omfattende hårtapet er. Ved sykdom kan det være aktuelt å søke om støtte fra NAV. Din lokale hårspesialist kan svare nærmere på dette når du kommer til en uforpliktende konsultasjon hos oss.

 

Årsaker til hårtap hos menn

Det kan være mange grunner til hårtap hos menn. De mest vanlige årsakene til at menn mister hår er gener, hormoner eller sykdom. I perioder med stress og lite søvn kan man oppleve å miste mer hår enn normalt. I noen tilfeller er håravfall hos menn midlertidig. Andre ganger forblir det permanent.

 

Androgen alopeci

Mannlig hårtap kalles medisinsk for androgen alopeci og kjennetegnes ofte med økende viker eller lite hår på toppen.  Denne formen for hårtap berører 75 prosent menn. Prosessen starter rett etter puberteten for noen, og for 25 prosent av alle menn under 30 år. Halvparten av den mannlige befolkningen opplever hårtap før fylte 60 år.

 

Androgen alopeci skyldes arv og økte androgennivåer (mannlige kjønnshormoner). Det er lite man kan gjøre for å reversere eller forhindre prosessen. For menn som opplever å miste mye hår kan dette være en ubehagelig opplevelse.

 

Flekkvis håravfall (alopecia areata)

Noen menn kan oppleve flekkvis håravfall, en autoimmun sykdom i hårfolliklene som på fagspråket kalles alopecia areata. Denne formen for hårtap opptrer oftest hos personer som ellers er helt friske og som har en sunn og normal hodebunn. I noen tilfeller utvikler sykdommen seg på en slik måte at du kan oppleve å miste alt håret på hodet (Alopecia totalis), eller all hårvekst på kroppen (Alopecia universalis).

 

Hårtap som følge av hormonforandringer

Økte testosteronnivåer, som for eksempel ved inntak av anabole steroider, eller andre dopingpreparater, kan gi håravfall.

 

Hårtap som følge av sykdom og infeksjoner

Infeksjonssykdommer, sykdommer som forstyrrer stoffskiftet, noen autoimmune sykdommer og kroniske hudsykdommer som psoriasis kan være forklaringen på unormalt hårtap. Feber, stress og sjokk kan føre til tap av hår, men dette er som regel midlertidig. Ved mistanke om sykdom bør du kontakte lege.

 

Hårtap som følge av medisinering

Kjemoterapi og annen kreftbehandling gir ofte hårtap. Strålebehandling kan i noen tilfeller ødelegge hårsekkene og medføre hårtap. Betablokkere, blodfortynnende medisiner og antidepressiva kan også forårsake hårtap.

 

Hårtap som følge av feilernæring

Underernæring, vitaminmangel (kobber, sink og jern) og blodmangel kan gi økt håravfall. Næringsfattig kost og proteinmangel kan ha direkte innvirkning på kroppens evne til å produsere hår. Anoreksia nervosa kan føre til hårtap som følge av underernæring.

 

Bestill en uforpliktende konsultasjon

Våre hårspesialister hjelper deg å finne en løsning som møter dine ønsker og behov.

Adem (36)

En arbeidsulykke kombinert med mye jobbstress, førte til at Adem begynte å miste håret.

» Les mer