Årsaker til hårtap hos menn

Selv om det er helt naturlig å miste litt hår hver eneste dag, vil mange menn miste mer hår enn andre. For noen er dette helt uproblematisk. For andre kan det oppleves vanskelig å få høye viker, måne eller gradvis å bli mer skallet.

 

De aller fleste ønsker seg en moderne hårsveis. Ikke alle trives med et barbert hode. Særlig ikke i ung alder. Mange opplever i slike situasjoner å miste en del av sin egen identitet og selvtillit fordi utseendet endres vesentlig.

En skallet mann i sort genser med ryggen til og en mannlig hårkonsulent i lys skjorte sittende ved et skrivebord.

Er hårtap hos menn vanlig?

Det kan være mange grunner til hårtap hos menn. De mest vanlige årsakene til at menn mister hår er arvelige egenskaper, mannlige kjønnshormoner eller sykdom. I perioder med stress og lite søvn kan man oppleve å miste mer hår enn normalt. I noen tilfeller er håravfall hos menn midlertidig. Som regel forblir det permanent.


Huden og hårene i hodebunnen er under påvirkning av mannlige kjønnshormoner. På fagspråket kalles disse hormonene androgenene. Androgenet gjør at hårsekkene minsker i størrelse og at produksjon av nye hår reduseres. Plagene begynner som regel i tjue- og trettiårsalderen med en gradvis høyere hårgrense. Håret blir tynnere på toppen av hodet, og vikene øker gradvis i størrelse. 

Hårtap trenger i utgangspunktet ingen behandling, men hårtap i ung alder kan ha stor innvirkning på mange. Om man ønsker behandling kan det være klokt først å bli undersøkt av en hudlege. Dersom behandling er ønskelig lønner det seg å starte før man har mistet alt håret. Muligheten for effekt er da større.

Det jeg opplever som spesielt positivt med Apollo Hårsenter er kompetansen og at medmenneskelighet blir tatt på alvor

Kundetilfredshetsundersøkelsen 2018

Hårtap menn: mange løsninger 

I våre hårsentere møter du dedikerte, profesjonelle og motebevisste hårspesialister som forstår din situasjon. Vi vet hva som kan gjøres for deg med hårtap og hvilke løsninger som møter dine ønsker og behov. Vi har et komplett tilbud med blant annet spesialdesignede hårsystemer/hårdeler, hodebunnsanalyse og  -behandling, samt hårtransplantasjon. Sammen finner vi ut hva som er best for deg.

 

Uforpliktende konsultasjon ved hårtap

Pris vil variere ut fra hvilken løsning som blir valgt og hvor omfattende hårtapet er. Ved sykdom kan det være aktuelt å søke om støtte fra NAV. Din lokale hårspesialist kan svare nærmere på dette når du kommer til en uforpliktende konsultasjon hos oss.

Bestill time for konsultasjon

Våre hårspesialister hjelper deg å finne en løsning som møter dine ønsker og behov.

Adem (36)

En arbeidsulykke kombinert med mye jobbstress, førte til at Adem begynte å miste håret.

» Les mer