Hvordan mestre hårtap?

Hårtap i seg selv er ikke farlig. Om du ikke sjeneres av eller opplever ubehag med ditt hårtap kan du fint gå uten hår.

Om du skulle oppleve hårtap bør du kanskje først og fremst ta stilling til hva slags følelser hårtapet vekker hos deg. At du føler deg vel, er det som teller. Det kan likevel være klokt å la din fastlege få hjelpe deg til å finne årsaken til ditt hårtap og svare på spørsmålene du måtte ha.

Noen aksepterer og lever normalt med det, men mange synes det kan være vanskelig å håndtere hårtap. Sørg for å fortelle til legen om du har problemer med mestring eller føler deg deprimert. Legen kan finne årsaken til hårtapet, veilede og eventuelt henvise deg til en psykolog eller en støttegruppe. Å møte andre mennesker som sliter med hårtap kan være til stor hjelp.      

I dag er det kanskje mer vanlig enn folk flest tror at de med hårtap bruker hårløsninger, parykker eller caps for å skjule hårtap. Mange gjennomfører en hårtransplantasjon, også når det gjelder skjeggvekst og øyenbryn. Du kan også, i samråd med lege eller hudlege, prøve medisinsk behandling. Men så langt er det dessverre lite som tyder på at medisinsk behandling gir deg håret varig tilbake. Ingen kjent legemiddelbehandling får hår til å gro på skallet isse. Behandlingen må av den grunn startes tidlig og må opprettholdes for varig effekt. Vær klar over at legemidler ofte kan ha uønskede bivirkninger.

Mange menn (og noen kvinner) velger å barbere hodet i håp om, og i påvente av, at håret skal begynne å vokse. Men husk å bruke solkrem for å unngå solskader hvis hodebunnen er barbert. Sminke og midlertidige tatoveringer kan skjule tapte øyenbryn.  Toppik er kosmetiske produkter for deg som er ute etter å skjule håravfallet eller ønsker å gi en illusjon av mer og tykkere hår. Les mer om Toppik her

Bestill time for konsultasjon

Våre spesialister kan hjelpe deg med gode løsninger som møter dine ønsker og behov