Variert og ernæringsriktig mat og drikke er alltid bra. Ta vare på fysisk helse ved å trene regelmessig med en treningsform du liker. Sørg for nok søvn. Finn de metodene som reduserer det du måtte oppleve som negativt stress i hverdagen.

Vær forsiktig med alkohol og bruk av medikamenter. Mangel på visse vitaminer og mineraler kan i noen tilfeller ses i sammenheng med håravfall. For eksempel er flere B-vitaminer viktige for å bevare normal hårvekst.

Vask og stell håret og hodebunnen regelmessig med produkter tilpasset din hårtype. Bruk skånsomme og pleiende hårprodukter. Unngå kjemisk behandling av håret i form av permanent, farging eller bleking. Unngå hyppig varmebehandling med for eksempel hårruller eller varmebørste.

Følger du disse allmenne rådene vil du generelt ha gode forutsetninger for å leve et godt liv, både fysisk og mentalt. Og håret vil ha normalt gode levekår.

 

Hvordan unngå hårtap?

 

I utgangspunktet er det lite du kan gjøre for å unngå normalt hårtap (androgen alopeci). Å leve et normalt og sunt liv, hvor balansen mellom jobb, familie, venner og andre interesser er godt ivaretatt, er imidlertid det beste du kan gjøre for å redusere mulighetene for hårtap.

 

Bestill time for konsultasjon

Våre spesialister kan hjelpe deg med gode løsninger som møter dine ønsker og behov