Skip to content

Nytt liv med nytt hår

Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret

Det er få ting som er så viktig for selvfølelsen som håret. Det å miste håret helt eller delvis oppleves som svært vanskelig for mange, men det finnes hjelp å få. Hos Apollo Hårsenter på Lørenskog har de lang erfaring med å hjelpe både menn og kvinner med hårtap. Her kan du faktisk få hjelp til å følge de siste hårtrendene uansett hvor mye eller lite hår du har selv!
 

En hårspesialist fra Apollo Hårsenter smiler mot kamera

Apollo Hårsenter Lørenskog holder til i lyse og moderne lokaler i Solheimveien. Her føler man at man er på besøk i hvilken som helst trendy frisørsalong. Den eneste forskjellen er at hver kunde sitter i private kabinetter og at på bakrommet har de eget verksted hvor de designer parykker og hårdeler.

– Vi har vært i disse lokalene i tre år og for oss er det viktig at selv om kundene våre ikke har hår så skal de sitte igjen med en frisørfølelse. Derfor er det også så viktig for oss å følge med og være oppdaterte på de siste trendene. Selv om man ikke har så mye eget hår så skal man kunne være moteriktig, forteller frisør og daglig leder Anette Skjellerudsveen.

Mye fagkunnskap

Til sammen har de tre som jobber ved hårsenteret over 50 års erfaring i frisørbransjen og det er mye fagkunnskap her. Apollo Hårsenter tilbyr alt fra hodebunnsbehandlinger og permanente hårsystemer til parykker. Uansett hvilken løsning som passer best for akkurat deg så vil du igjen bli fin på håret.
– En del ser fremdeles for seg parykker eller tupeer som minner mer om et vegg-til-vegg teppe. Men heldigvis har det vært en voldsom utvikling på området og i dag ser parykker og hårdeler så naturlige ut at ingen vil merke forskjellen. Vi er også så utrolig heldige at vi får inn mye hår som folk donerer som brukes primært til barn og unge voksne.

Apollo Romerike Topp

Hårtap er fremdeles et tabu

Det kan være mange grunner til at man mister håret, fra sykdommer som Alopecia til behandling for kreft. Men den aller mest vanlige er nok arvelig disposisjon, noe som kan ramme både menn og kvinner. Dessverre er det fremdeles knyttet en god del tabuer til det å miste håret og særlig unge gutter får ofte høre at dette er bare noe de må leve med. 
– Vi merker at det har vært økt fokus på dette i det siste, blant annet i forhold til Alopecia. Hårtap har blitt litt mindre farlig å prate om. Det at Gunhild Stordalen stilte opp på TV uten hår har nok også økt aksepten. Men fremdeles er det litt tabu. Jenter bruker jo gjerne extensions, noe som gjør det enklere for dem. Men gutta er jo minst like forfengelige som jentene når det kommer til hår og vi ser at de yngre guttene nå synes det er enklere å prate om hårtap. Vi ser jo hvordan de formelig strutter av selvtillit når de går ut herifra med en ny hårsveis.

Hos Apollo Hårsenter på Lørenskog har de kunder i alle aldersgrupper. 

– Vi føler oss veldig heldige som får jobbe her og føle at vi virkelig gjør en forskjell i andre menneskers liv. Her får vi dessuten et nærmere forhold til kundene enn det man gjør i en vanlig frisørsalong. Mange av kundene våre har også høye forventninger til resultatet noe vi synes er inspirerende. Hår betyr jo mye for mange og det er flott at folk kommer hit med forventninger og gir oss faglige utfordringer!

 

Kilde: tidligere på trykk i IN Magasinet