- Klassekameratene synes jeg er fin med langt hår

Andrea var bare åtte år da hun fikk konstatert hjernesvulst og måtte gjennomgå kreftbehandling. Hun er heldigvis frisk i dag, men strålingen førte til at hårsekkene hennes ble permanent ødelagt. 

Klassekameratene mine syntes det var annerledes å se meg med det lange håret første gangen, men de er blitt vant til det nå og synes jeg er fin med langt hår. 

Andrea (15)

Like etter at Andrea fikk kreftdiagnosen fikk hun sin første parykk, men hun rev den raskt av. Skaut fikk holde!

Da Andrea entret tenårene, ønsket hun imidlertid å være mer lik sine jevnaldrende. For halvannet år siden ble 15-åringens mor tipset om hårdeler av en venninne, og dermed var det gjort.

– Jeg følte meg bedre med én gang, for jeg ble lik de andre jentene. Klassekameratene mine syntes det var rart å se meg med det lange håret den første gangen, men de er blitt vant til det nå og synes jeg er fin med langt hår. 

Andrea og moren smiler mot kamera. Begge to har langt og vakkert hår.

Andrea sier ingenting til folk om at hun har hårdel, og det er heller ingen som spør. Den permanente hårdelen er montert med gode festemetoder. Å drive med favoritt-fritidssyslene som ridning og svømming er ikke lenger noe problem for den aktive tenåringen. 

- Det er deilig å se at Andrea er så fornøyd, så det var absolutt verdt å bruke de pengene på håret. Hun har vært tøff hele veien, og jeg er veldig stolt av henne, forteller moren.