- Ingen trenger å gå så lenge med problemet som jeg gjorde!

– Siden jeg fikk hårdel for 6,5 år siden har jeg det mye bedre. Jeg føler meg mye friere og bruker vesentlig mindre tid til hårstellet.

Det nyttet ikke at jeg kledde meg pent og sminket meg; hvis ikke håret var fint, var ingenting bra.

Annegrete (65)

Før Annegrete fikk permanent hårdel, brukte hun mye tid på å stelle det tynne håret. Hun syntes det var direkte ubehagelig om noen satt bak henne på konsert eller sto bak henne i en kø. 

– Jeg trenger ikke lenger å være desperat etter en paraply når det regner. Og jeg kan bruke lue! Før kunne jeg ikke vise meg for noen hvis jeg tok av lua, så ille var det. Det var helt forferdelig!

Hårproblemet ble etter hvert altoverskyggende i livet, og Annegrete følte seg aldri velstelt. Hun kontaktet flere frisørsalonger for å få hjelp. Hun så for seg et liv med parykk, men var bekymret for at den skulle blåse av på den lange veien til og fra jobben i Bodø.

En annonse gjorde at hun etter hvert tok kontakt med Apollo Hårsenter i Bodø, hvor Lidvin Finden foreslo en permanent hårdel.

En inspirasjon for andre med hårproblemer

Annegrete er godt fornøyd med resultatet og har fått flere spontane komplimenter som for eksempel «Så fin du er på håret» fra venner og bekjente. Det har forsterket den gode følelsen. 

Flere har vært nysgjerrige på hvordan man steller en slik hårdel rent praktisk, og noen har selv, etter mange år, endelig tatt tak i sine egne hårproblemer.

– Mange som har lite eller tynt hår snakker ikke så mye om det – det er vel ikke noe man direkte står og roper på gatehjørnet om. Men personlig har jeg ingen problemer med å snakke om det, konstaterer Annegrete.

 

Hadde brystkreft

Alt var normalt i barne- og ungdomsårene, men håret ble etterhvert tynnere og et trist kapittel i livet.

Etter å ha hatt brystkreft med 25 strålebehandlinger da hun var 43 år, og senere gå igjennom overgangsalderen, ble håret enda tynnere. 

– Jeg følte aldri at jeg var fin på håret. Det nyttet ikke at jeg kledde meg pent og sminket meg; hvis ikke håret var fint, var ingenting bra.

Annegrete tror at mye av årsaken til hennes hårproblem ligger i genene da hennes farmor også hadde veldig tynt hår. 

Resultatet er verdt pengene

I dag er Annegrete pensjonist etter mange års arbeid i Skatteetaten. Hun har vært gift i 46 år og har to godt voksne jenter.

Hårdelen bytter hun hver 4.-5. uke hos Apollo Hårsenter. Eneste ulempen hun ser er kostnaden, som hun gjerne skulle hatt støtte fra NAV til. Men hun synes likevel at resultatet er verdt pengene og hennes budskap til andre er tydelig:

– Undersøk muligheten for hjelp; det finnes mange alternativer. Ingen trenger å gå så lenge med problemet som jeg gjorde!