- Den store kjærligheten merket ingenting!

Arnvid Lind er en av elleve søsken, hvorav åtte brødre. Nesten alle guttene mistet håret i ung alder.

– Vi var sammen i flere måneder og hun merket ingenting. Hun fikk først vite at jeg brukte hårdel da en bekjent fortalte henne det!

Arnvid (58)

Det var Arnvids seks år eldre bror som maste på de andre brødrene; han hadde valgt å kjøpe hår og oppfordret oss andre til å gjøre det samme. Det endte med at flere av brødrene fulgte brorens råd, inklusive Arnvid. 

Han begynte å miste håret i slutten av 20-årene, og hadde først et avslappet forhold til det. Etterhvert ble det naturlig å gjøre noe med hårtapet da han fikk øynene opp for at det finnes gode løsninger. 

– Hvis man mister en tann vil man gjerne ha en ny. Det samme gjelder håret; nå har jeg hatt permanent hårdel i 21 år og er meget godt fornøyd, smiler Arnvid.

Arnvid sitter i frisørstolen og får stelt håret sitt. Han bruker hårdel som er festet i hans eget hår.

Møtte den store kjærligheten

For Arnvid var det spesielt tilfredsstillende da han en stund ut i livet møtte den store kjærligheten, Siv Nina Lind (48).

– Vi var sammen i flere måneder og hun merket ingenting. Hun fikk først vite at jeg brukte hårdel da en bekjent fortalte henne det!

Her smiler Arnvid og kona lykkelige sammen

I dag er de lykkelig gift, har to barn hver, hus og hytte, og Arnvid har jobb som avdelingsleder på ISS. For han er det særdeles viktig at håret er godt stelt og ser pent ut.

– Hvis jeg skal ha en slik hårdel så skal det alltid se ordentlig ut! Jeg vasker det hver dag, og bytter hårdel hver 4.-5. uke hos Apollo-spesialisten. Hvis man holder det fint så kan ingen se at man har en hårdel, mener Arnvid.

Trives godt med løsningen

Arnvid ser ikke noe problem i at hårdelen koster litt og trenger noe stell.

– Jeg trives godt med denne løsningen! Hvis man går rundt og bekymrer seg for hårtapet, eller opplever det som et problem, så ser jeg ikke noen grunn til at man skal la være ta kontakt med erfarne og spesialiserte frisører og kanskje begynne å bruke hårdel.