- Nå har jeg mye hår igjen!

Etter å ha veid frem og tilbake i lang tid, valgte Håkon til slutt å gå for en hårdelsløsning fra Apollo Hårsenter. Livet er for kort til å angre på ting du ikke har prøvd, sier 46-åringen.

Når jeg først skulle få meg hårdeler, ville jeg se bra ut på håret!

Håkon

Da Håkon var yngre hadde han tykt hår og hestehale. Sveisen var en tydelig del av hans identitet, men med årene ble håret tynnere og tynnere på toppen. Det var først da han skjønte hvor viktig håret faktisk var for han.
– Det er jo gjerne sånn at du ikke setter nok pris på håret du har, før du faktisk begynner å miste det, forteller Håkon.

Vurderte ulike hårløsninger

Ettersom hårtapet økte på, begynte Håkon å gruble på hva han skulle gjøre. Han brukte lang tid og vurderte frem og tilbake om han skulle fjerne alt håret eller begynne å bruke hårdeler.
– Jeg ombestemte meg mange ganger, men til slutt kom jeg frem til at hvorfor ikke, jeg kan jo i hvert fall teste hvordan det er, forklarer Håkon.

Ville ha en kul frisyre

Ett av kriteriene for Håkon var at han ville ha en kul frisyre. Det fikk han hos Apollo Hårsenter i Trondheim som klipte til hårdelen og stylet sveisen akkurat slik Håkon ønsket.
– Når jeg først skulle få meg hårdeler, var det ikke noe vits for meg å ha en typisk tupéfrisyre. Jeg ville se bra ut på håret, sier Håkon.

Stor forvandling

Selv om han ble veldig fornøyd med resultatet, brukte imidlertid Håkon litt tid på å bli vant til hårdelen og den nye sveisen.
– Det var en brå overgang for meg å gå fra å være veldig tynn i håret til plutselig å ha full manke igjen. Det er riktignok sånn håret mitt var for femten år siden, men det var litt uvant i starten. Nå har jeg lært meg å style det og ordne det slik at det ser kult ut, så nå er jeg veldig fornøyd, forteller Håkon.

Spent på reaksjonene

En annen utfordring Håkon gikk og grublet på, var hva folk ville si når de fikk vite at han hadde hårdel. Han bestemte seg imidlertid for å fortelle det i sitt sosiale nettverk og være helt ærlig og åpen når folk spurte.     

– Jeg begynte å fortelle det til de aller fleste, men når jeg møter folk er det ingen som merker at jeg har hårdel. Jeg har mange kompiser som ikke har kommentert eller sett det. De så det var noe nytt, men klarte ikke å sette fingeren på hva det var. Så i dag sitter jeg egentlig bare igjen med økt selvtillit og ikke alle utfordringene lenger, sier Håkon.