Skip to content

Ofte stilte spørsmål

Haardonor Top3 Haardonor Top3 Haardonor Top3

Donere håret?

Vi vet at flott hår er viktig. Derfor ønsker vi at du skal være sikker på din beslutning om å donere håret. Her har vi samlet de vanligste spørsmålene rundt hårdonasjon, slik at du kan være trygg på at ditt hår vil komme til nytte og bli håndtert profesjonelt fra du donerer til mottakeren får sitt nye hår. Både vi, og de som trenger det, setter stor pris på hvert bidrag. 

Hår er en ressurs, ikke avfall. Du kan donere!

Spørsmål og svar om hårdonasjon

Takk for at du vurderer å Bli #Hårdonor! Du kan være trygg på at ditt hår vil komme til nytte og bli håndtert profesjonelt fra du donerer til mottakeren får sitt nye hår. Her viser vi deg hvordan du kan donere, steg for steg, og en liten sjekkliste i forhold til om ditt hår egner seg for donasjon. Har du ytterligere spørsmål, må du gjerne kontakte oss eller rådføre deg med din faste frisør.

Apollo Hårsenter-kjeden er de første i Norge som systematiserer denne formen for donasjon og gjør det mulig å hjelpe andre på landsdekkende basis. Vår store hårdugnad gjennomføres i samarbeid med frisørbransjen. På den måten blir flere klar over det udekkede behovet som finnes og får økt kunnskap om hårlidelsene mange av våre medmennesker rammes av.

Vi anbefaler at du går til en frisør når du ønsker å donere håret. Frisøren kan bedømme kvaliteten, vet hvordan donorhåret skal håndteres og har kompetanse på hvilken frisyre som kler deg best når du velger å gå fra langt til kort hår. Velger du allikevel å gjøre det hjemme, er det viktig å følge retningslinjene.  

Nei, det er det ikke, men er du under 16 år, ønsker vi at du gjør det i samråd med dine foresatte.

Det viktigste er at håret er friskt og sunt. Bleket hår kan bli tørt og sprøtt over tid, og da er det dessverre uegnet. Spør din frisør eller les våre retningslinjer her. 

Vi har forståelse for at du gjerne vil se resultatet av din donasjon. Det handler om engasjement, noe vi setter stor pris på! Av hensyn til personvernet, kan vi dessverre ikke gi deg innsikt i dette, men gå gjerne inn på apollohair.no for å se flere av våre kunders ulike hårløsninger og hør deres historier.

Ja, det kan du! Si bare ifra til frisøren at du ønsker å få håret utlevert, fremfor å sende det inn. Hårposen gir du til din slektning/venn, som deretter kan ta den med seg til sitt nærmeste Apollo Hårsenter og få hjelp videre. 

Ja det kan du, men å spesiallage en parykk tar ca. 3 måneder, og da kan din mors behov være endret. Dessverre får ikke alle pasienter håret tilbake slik det var før de startet behandlingen. Hvis dét er tilfelle, kan en hårdel eller parykk av ditt hår gi din mor en flott frisyre igjen. 

Motivasjonen for å donere bør være nettopp det å hjelpe. I tillegg er det viktig at du faktisk kan tenke deg en kortere frisyre. Frisøren vil dermed gjøre en jobb, slik at du får et resultat du blir fornøyd med. Denne forandringen må du betale for, slik du gjør ved en vanlig frisørtime. Forskjellen er at håret ikke lenger kastes, men kan gis videre, noe frisøren håndterer for deg.  

Håret vokser i snitt 10–12 cm per år, så det kan gå 2–3 år mellom hver donasjon. Men dette vil variere. 25 cm er minimum lengde ved hver donasjon. 

En parykk dekker hele hodet og brukes av de som har mistet alt, eller nesten alt håret.  En hårdel er mindre og dekker kun området med tynt hår eller uten hår og integreres med det håret man har. Felles for våre hårløsninger er at de spesiallages og tilpasses så godt at resultatet fremstår som helt naturlig.  

Alle våre spesiallagde hårløsninger er laget for hånd etter mål av kundens hodeform. Det tynne ubehandlede nordiske håret er mer krevende å knytte enn kraftigere behandlet asiatisk hår, dermed blir disse hårløsningene noe dyrere. Standardparykker som er maskinsydd og laget av syntetisk hår er billigere, da disse masseproduseres.