Gå rett til innhold
NYHET! Nå kan du bestille digital konsultasjon. Les mer

Mann

Losninger Menn Top V2 Losninger Menn Top V2 Losninger Menn Top V2

Møt Dag – spesialist på hårtap hos menn

Mange menn er bekymret over hårtapet sitt og lurer på hva som kan gjøres. Hårspesialist Dag har jobbet i Apollo Hårsenter i over 20 år. Han, eller hans andre erfarne kolleger, kan hjelpe deg med å finne en løsning som både ser og føles naturlig ut.

Våre løsninger for menn med hårtap

Rundt 75 % av alle menn vil oppleve arvelig hårtap i løpet av livet. Selv om enkelte syns det er uproblematisk å få høye viker eller måne, er det mange menn som opplever hårtap som vanskelig. Vi tilbyr spesialtilpassede løsninger som kan bidra til å skjule hårtapet.

Det finnes mange ulike årsaker til hårtap hos menn, og disse kan påvirke hvordan hårtapet utvikler seg over tid. Noen menn utvikler høye viker eller måne, andre opplever at de gradvis blir mer skallet. Hos Apollo Hårsenter møter du frisører som har spesialisert seg innen hårtap og hodebunnsproblemer. Sammen finner vi ut hva slags løsning som passer best til deg og dine behov. 

En mann med skjegg og på hodet har han hårdel fra Apollo Hårsenter

Hvilke løsninger tilbyr vi for menn med hårtap?

Hvilken løsning som passer best for deg, kommer an på hvor langt fremskredet hårtapet er. Vi skiller mellom begynnende hårtap, vedvarende hårtap og fullstendig hårtap. Våre hårspesialister benytter seg av Norwood-skalaen som vurderer hårtapet etter 9 ulike trinn. Vi regner trinn 1 til og med 3 som begynnende hårtap.

Våre løsninger for hårtap

Opplever du begynnende hårtap (nivå 1-3A), anbefaler vi Trikologi som kan bidra til å bremse hårtapet, eller bruk av Toppik som kan skjule hårtapet.

Begynnende hårtap

Hvis du opplever et vedvarende større hårtap (nivå 3b eller mer), anbefaler vi en permanent hårerstatning som integreres med håret du fremdeles har.

Les mer under

I tilfeller hvor alt, eller mesteparten av håret er borte, vil en spesialtilpasset parykk være den beste løsningen for deg.

Parykk

Få fyldigere hår med permanent hårerstatning

Opplever du et vedvarende, større hårtap, vil en hårdel være den beste løsningen. Dette er en permanent hårerstatning designet til de områdene på hodet hvor håret er helt eller delvis borte. Hårdelene integreres med ditt eksisterende hår, slik at det ikke er mulig å oppdage at du bruker hårerstatning, noe som gir deg naturlig frihet i hverdagen.

For å finne den riktige løsningen for deg, tar vi utgangspunkt i hvor mye hår du har mistet og hva slags frisyre du ønsker. Det er mange valg som skal tas for å oppnå et naturlig uttrykk som både ser og føles bra ut og som du vil trives med. Derfor er det viktig at du kommer til en personlig konsultasjon hos ditt lokale Apollo Hårsenter.

En ung mann med moderne hårsveis og rød skinnjakke
En ung mann med moderne hårsveis lener seg ut av et bilvindu

Kan jeg velge utseendet på min hårdel selv?

Det første steget innebærer valg av frisyre. Dette definerer hårlengde og form, hvilken hårfarge du ønsker, strukturen på håret (slett hår, bølger eller krøller), samt hvor mye hår du behøver for å oppnå ønsket sluttresultat. De fleste menn ønsker en hårerstatning som matcher det eksisterende håret, men det er også mange som velger å legge inn stripeeffekter eller endre gråprosenten for et mest mulig naturlig resultat. Alt er mulig!

Kan jeg få naturlig hår i min hårdel?

Ja, vi tilbyr ulike hårtyper i hårdelene vi lager for deg. Du kan blant annet få ekte hår, ulike fiberhår og donorhår fra Norge. Alle med ulike kvaliteter og egenskaper. Hårtype velger du i samråd med din personlige hårspesialist. Uansett hva du velger trenger hårdelen godt med stell, pleie og vedlikehold. Til dette har vi egenutviklede spesialprodukter som er tilpasset den løsningen du velger. Våre hårspesialister gir deg en grundig opplæring i hvordan du best selv kan stelle håret ditt hjemme.

Portrett av en mann som sitter på en motorsykkel
Mann022

Hvor store er hårdelene?

Hårdeler lages i alle tenkelige størrelser og fasonger. Fra kun en «femkroning» til å dekke hele hodet. Det kommer helt an på hvor stort område som behøver mer hår. Hos Apollo Hårsenter lager vi alltid en avstøpning av hodet ditt og markerer det området som trenger mer hår. Denne brukes ved produksjon av dine hårdeler og sikrer at både passform og størrelse blir riktig.

Alle våre kunder bruker det vi kaller et hårsystem. Dette er et sett med to eller flere like hårdeler som brukes vekselsvis i løpet av ett år. Hvor mange hårdeler du trenger for å være fin på håret til enhver tid varierer fra person til person. Den beste løsningen for deg finner du sammen med din hårspesialist.

Hva består hårdelen av?

En hårdel er bygget opp av to ting: Hår og bunnmateriale. Håret blir knyttet for hånd inn i bunnmaterialet som lages etter hodeavstøpningen.

Vi har mange ulike materialer å velge mellom og kan dele dem inn i to hovedkategorier: Skin-materialer og nett-materialer. Skin-materialer er hudlignende materialer som kan lages i ulike tykkelser, der håret blir knyttet, stukket eller loopet inn. Vi har mange ulike nett-materialer å velge mellom, fra tynne, finmaskede nett til større nett som gjør det mulig å trekke igjennom ditt eksisterende hår. Vi kan også kombinere de ulike bunnmaterialene for å oppnå et mest mulig naturlig resultat.

De forskjellige bunnmaterialene tåler ulik mengde hår. Luftige og korte frisyrer krever en tynn, delikat bunn for å oppnå et godt resultat. Da vil for eksempel skin eller en kombinasjon være den beste løsningen

En frisør syr en mørk, spesialtilpasset hårdel til Dawit
Ung mann med mellomblondt hår snakker i mobiltelefonen

Hvor mye koster hårdel for menn?

Apollo Hårsenter skreddersyr løsninger til hver enkelt kunde. Prisen vil derfor variere basert på valg av løsning og antall hårdeler som behøves. Vi har dessverre ikke mulighet til å gi deg et pristilbud før du har vært på konsultasjon hos ditt nærmeste hårsenter.

For oss er det viktig at vi at vi blir kjent med din situasjon, dine behov og dine ønsker, før vi tilbyr en løsning som kan passe. Du er hjertelig velkommen til en uforpliktende og kostnadsfri konsultasjon med en av våre hårspesialister.

Bestill konsultasjon

Nå kan du bestille digital konsultasjon

Bestill time og gjennomfør den digitale video-konsultasjonen på mobil eller PC. Konsultasjonen er kostandsfri og du binder deg ikke til videre oppfølging.

Les mer
Digital Konsultasjon Kort Marit Helene Fra Apollo 030624

Våre løsninger for hårtap

Opplever du begynnende hårtap (nivå 1-3A), anbefaler vi Trikologi som kan bidra til å bremse hårtapet, eller bruk av Toppik som kan skjule hårtapet.

Begynnende hårtap

Hvis du opplever et vedvarende større hårtap (nivå 3b eller mer), anbefaler vi en permanent hårerstatning som integreres med håret du fremdeles har.

Les mer under

I tilfeller hvor alt, eller mesteparten av håret er borte, vil en spesialtilpasset parykk være den beste løsningen for deg.

Parykk

Hvordan festes en hårdel?

Når du velger bunnmateriale, velger du også festemetode. Apollo Hårsenter tilbyr mange ulike festemetoder. Dette er en stor fordel for deg som kunde, fordi vi tilpasser løsningen til dine behov. Vi kan dele metodene inn i to hovedgrupper; permanente metoder og fleksible metoder.

Våre permanente festemetoder er medisinsk bonding, helliming, links og micropoints. Med alle disse metodene sitter hårdelen permanent på, 24 timer i døgnet. Våre fleksible festemetoder er kabel, klips, tape og vakuum. Dette innebærer at hårdelen vil sitte godt hele tiden, men de fleksible metodene gjør det også mulig for deg å ta hårdelen av og på etter ønske. Det er vanlig å kombinere flere festemetoder for å oppnå ønsket resultat. Noen festemetoder krever at du barberer vekk noe hår i overgangspartiet, for så å feste hårdelen.

Uansett hvilken festemetode du velger, må du komme til hårsenteret hver 3.–5. uke for klipp, stell og etterbehandling.

En mann med blondt hår stusser håret hos frisøren

Hårdel blir montert på hodet

Her får en kunde påsatt sin hårdel med festemoden links.

Du kan se videoen av Terje da han fikk hårdel for første gang. Han bruker medisinsk bonding fra tinning til tinning og tape i fronten.

Vask og styling av hårdel

Når du skal dusje, vaske og style hårdelen din, er det viktig å følge noen faste rutiner. Gjennomfører du disse rutinene, vil hårdelen din holde seg fin og ikke bli unødvendig slitt eller skadet. I denne videoen får du se de ulike rutinene du bør følge når du skal dusje, vaske og style håret.

Vedlikehold av hårdel

Er hårdelen din festet med tape, kan det etter en stund bli behov å bytte ut tapen. Det gjør du enkelt selv ved å følge fremgangsmåten som vist i denne videoen.

Etterliming av hårdel

Er hårdelen din hellimt kan det bli behov for å etterlime i fronten etter en tid. Det gjør du enkelt selv ved å følge fremgangsmåten som vises i denne videoen.