Gå rett til innhold
NYHET! Nå kan du bestille digital konsultasjon. Les mer

Begynnende hårtap

En ung mann med tatoveringer på armene vasker håret sitt med sjampo En ung mann med tatoveringer på armene vasker håret sitt med sjampo En ung mann med tatoveringer på armene vasker håret sitt med sjampo

Møt Øystein – spesialist på begynnende hårtap

Er du i en tidlig fase av hårtap og lurer på hvordan det kan bremses? Hårspesialist Øystein har jobbet i Apollo Hårsenter i mer enn 18 år. Han, eller en av våre andre erfarne spesialister, kan hjelpe deg med å finne den riktige løsningen for dine behov.

Opplever du at håret har blitt tynnere? Å miste hår er helt normalt for både menn og kvinner. Men noen mister håret tidligere enn andre, og noen mister mer hår enn andre. Her finner du gode råd og løsninger for deg som opplever å ha et begynnende hårtap, og kanskje har kommet i en av de tidlige stadiene av hårtap.

Hos oss møter du hårspesialister som kan hjelpe med deg som opplever hårtap, uansett om det er i en tidlig fase eller langt fremskredet. Det finnes mange ulike årsaker til hårtap, på denne siden kan du lese om løsninger for den første fasen av hårtapet. 

Apollo hårsenter-logo i brun

Nå kan du bestille digital konsultasjon

Bestill time og gjennomfør den digitale video-konsultasjonen på mobil eller PC. Konsultasjonen er kostandsfri og du binder deg ikke til videre oppfølging.

Les mer
Digital Konsultasjon Kort Marit Helene Fra Apollo 030624
En dataskjerm viser et bilde av hodebunnens tilstand

Er alle former for hårtap permanent?

Det er viktig å merke seg at ikke alle former for hårtap er permanent. Hårtap kan komme av mange årsaker. Fet eller tørr hodebunn kan hindre hårvekst og oppleves som hårtap. Mange kvinner opplever for eksempel hårtap i forbindelse med fødsel og amming. Det er også vanlig å oppleve økt håravfall etter stressende perioder eller andre store påkjenninger i livet. I slike tilfeller er hårtapet som regel midlertidig. Selv om det kan virke skremmende der og da, vil de aller fleste oppleve at hårveksten kommer tilbake til normalt når hverdagen igjen stabiliserer seg.

For deg som opplever begynnende hårtap anbefaler vi forebyggende behandling som kan bidra til å stanse eller «bremse» hårtapet. Forebyggende behandling som fokuserer på hodebunnen er spesielt viktig. Hvis en hårsekk først er død, kan den nemlig ikke vekkes til live igjen.

Trikologi - behandling for begynnende hårtap

Ofte ligger problemet i selve hodebunnen: Fet hodebunn, flass og andre årsaker kan ha en negativ påvirkning på både hårveksten og hårkvaliteten. Med Trikologi System hodebunnsbehandling, hos et av våre hårsentre får du et dermatologisk behandlingsprogram som er laget for deg som er i et tidlig stadium av hårtap. Trikologibehandlingen er svært behagelig og mange beskriver den nærmest som en spabehandling for hodebunnen.

Våre hårspesialister som er utdannet innen fagfeltet trikologi, foretar en grundig hodebunnsanalyse for å avdekke om årsaken til ditt hårtap ligger i hodebunnen. Dette gir oss et godt grunnlag for å skreddersy det beste behandlingsprogrammet med Trikologi-produkter for deg. Alle våre Trikologi-produkter inneholder rene og naturlige ingredienser.

Trikologi hodebunnsbehandling

Trikologi 004
En mann bruker Toppik-pulver i hodebunnen

Skjul tidlig hårtap med Toppik

Hvis du ønsker å skjule det begynnende hårtapet, anbefaler vi de kosmetiske produktene fra Toppik. Dette er håroppbyggende fiberprodukter laget av pulverisert keratin som umiddelbart får håret til å se fyldigere ut. Toppik-produktene passer for både kvinner og menn som ønsker å skjule tidlig håravfall – eller som ønsker å oppnå en illusjon av tykkere hår.

Les mer om Toppik

Hvordan utvikles hårtap hos menn?

Det er mange årsaker til hårtap hos menn, men de vanligste årsakene er arvelig hårtap, mannlige kjønnshormoner eller sykdom.

De fleste menn vil oppleve androgen alopeci, som er den vanligste formen for hårtap, i løpet av livet. Dette skyldes en genetisk økt følsomhet for mannlige kjønnshormoner (androgener), og er helt normalt. De fleste menn opplever at hårtapet starter rundt 20-30-års alderen, men rundt 5 % av menn opplever at det begynner tidligere enn dette.

Det mest vanlige håravfallet hos menn kjennetegnes ved at tinningene blir gradvis høyere, slik at hårgrensen får en M-form. Deretter blir håret tynt på toppen av hodet. Til slutt når de to vikende hårgrensene sammen og danner den karakteristiske skallete issen med hesteskoformet hårkrans rundt hodet.

Les mer om årsaker til hårtap hos menn

Portrett av en mann som sitter på en motorsykkel
En eldre kvinne med brunt hår smiler mot kamera

Hvordan utvikles hårtap hos kvinner?

Hårtap hos kvinner kan skyldes mange ulike årsaker, men androgen alopeci er den mest vanlige. Dette skjer gjerne rundt overgangsalderen, og så mange som 40-50 % av kvinner over 50 år opplever dette.

Kvinnelig hårtap er ofte forskjellig fra det som menn opplever. Hos kvinner oppstår hårtapet som oftest midt oppe på hodet. Den fremre hårlinjen blir som oftest spart. Kvinner som opplever dette vil merke at håret blir mye tynnere, men det fører i ytterst få tilfeller til full skallethet.

Kvinner med den autoimmune sykdommen alopecia areata, vil oppleve flekkvis eller fullstendig hårtap. Alt i alt, er det mange ulike årsaker og disse årsakene kan føre til at hårtapet skjer på forskjellige måter.

Les mer om årsaker til hårtap hos kvinner

Behandlinger for begynnende hårtap

Her kan du lære mer om våre løsninger for begynnende hårtap.

Hodebunnsbehandling

Har hårtapet nådd nivå 3b eller høyere, anbefaler vi en hårdel.

Kvinne

Om alt, eller mesteparten, av håret er borte, anbefaler vi en spesiallaget parykk.

Parykk

Vil du ha mer hår?

Hos Apollo Hårsenter møter du fagutdannede frisører med spesialkompetanse innen hår og hodebunnsproblemer.

Bestill konsultasjon

Kvinnelig frisør styler en hårdel laget hos Apollo Hårsenter