Gå rett til innhold

Årsaker til hårtap menn

Ung mann med krøllete og mørkt hår Ung mann med krøllete og mørkt hår Ung mann med krøllete og mørkt hår

Selv om det er helt naturlig å miste litt hår hver eneste dag, vil mange menn miste mer hår enn andre. For noen er dette helt uproblematisk. For andre kan det oppleves vanskelig å få høye viker, måne eller gradvis å bli mer skallet.

De aller fleste ønsker seg en moderne hårsveis. Ikke alle trives med et barbert hode. Særlig ikke i ung alder. Mange opplever det å miste hår som å miste en del av sin egen identitet og selvtillit fordi utseendet endres vesentlig.

Er hårtap hos menn vanlig?

Ja, og det kan være mange grunner til hårtap hos menn. De mest vanlige årsakene til at menn mister hår er arvelige egenskaper, mannlige kjønnshormoner eller sykdom. I perioder med stress og lite søvn kan man oppleve å miste mer hår enn normalt. I noen tilfeller er håravfall hos menn midlertidig. Som regel forblir hårtapet varig.

Huden og hårene i hodebunnen er under påvirkning av mannlige kjønnshormoner. På fagspråket kalles disse hormonene androgenene. Androgenet gjør at hårsekkene minsker i størrelse og at produksjon av nye hår reduseres. Plagene begynner som regel i tjue- og trettiårsalderen med en gradvis høyere hårgrense. Håret blir tynnere på toppen av hodet og vikene øker gradvis i størrelse. 

Hårtap trenger i utgangspunktet ingen behandling, men hårtap i ung alder kan ofte ha stor emosjonell innvirkning på mange. Om man ønsker behandling kan det være klokt først å bli undersøkt av fastlegen eller en hudlege. Dersom behandling er ønskelig lønner det seg å starte før man har mistet alt håret. Muligheten for effekt er da større.

Løsninger for menn

Ung mann med mellomblondt hår snakker i mobiltelefonen
Portrett av en mann som sitter på en motorsykkel

Hårtap menn: Mange løsninger 

I våre hårsentere møter du dedikerte, profesjonelle og motebevisste hårspesialister som forstår din situasjon. Vi vet hva som kan gjøres for deg som mann med hårtap og hvilke løsninger som møter dine ønsker og behov.

Vi har et komplett tilbud med blant annet spesialdesignede hårsystemer/hårdeler. Vi utfører også hodebunnsanalyse- og behandlinger tilpasset din situasjon. Sammen finner vi ut hva som er best for deg.

Løsninger for menn

Uforpliktende konsultasjon ved hårtap

Pris vil variere ut fra hvilken løsning som blir valgt og hvor omfattende hårtapet er. Ved sykdom kan det være aktuelt å søke om økonomisk støtte fra NAV. Din lokale hårspesialist kan svare nærmere på dette når du kommer til en uforpliktende konsultasjon hos oss.

Løsninger for menn

En ung mann med moderne hårsveis og rød skinnjakke

Våre løsninger for hårtap

Se våre løsninger for menn med hårtap.

Løsninger for menn

Se våre løsninger for deg som er i et tidlig stadium av hårtap.

Begynnende hårtap