Gå rett til innhold
NYHET! Nå kan du bestille digital konsultasjon. Les mer

Kvinne

Losninger Kvinner Top V3 Losninger Kvinner Top V3 Losninger Kvinner Top V3

Møt Laura – spesialist på hårtap hos kvinner

Alle kvinner mister litt hår hver dag, men det er når hårtapet vedvarer og hemmer deg i hverdagen at du bør besøke Apollo Hårsenter. Våre erfarne hårspesialister hjelper deg med å finne løsninger som skjuler hårtapet og gir deg selvtilliten tilbake.

Selv om det er helt naturlig å miste litt hår hver dag, opplever noen kvinner å miste mer hår enn andre. Apollo Hårsenter kan bidra med løsninger som skjuler hårtapet og gir deg selvtilliten tilbake.

Våre profesjonelle og motebevisste hårspesialister forstår din situasjon. Vi vet hva som kan gjøres for deg som kvinne med hårtap og hvilke løsninger som møter dine ønsker og behov.

Bestill konsultasjon

Silje poserer på stranden ikledd gul regnjakke og parykk med brune krøller
Kvinne050

Hvorfor opplever kvinner hårtap?

Det finnes mange ulike årsaker til hårtap hos kvinner, men de fleste tilfellene kan knyttes til følgende årsaker:

Det er viktig å merke seg at noen former for hårtap hos kvinner kun er midlertidig. Mange kvinner opplever hårtap i tilknytning til graviditet og amming, og det er også svært vanlig å oppleve økt håravfall etter å ha gått gjennom stressende perioder. Selv om håravfall kan virke skremmende der og da, vil de fleste oppleve at hårveksten kommer tilbake til normalt når hverdagen igjen stabiliserer seg. For deg som opplever hårtap som ikke er midlertidig, tilbyr vi en rekke løsninger som kan tilpasses dine behov og ønsker.

Bestill konsultasjon

Hvilke løsninger tilbyr vi for kvinner med hårtap?

Alle våre kunder er unike, derfor skreddersyr vi løsninger til hver enkelt kunde. Hvilke behandlinger og løsninger vi vil anbefale for deg, kommer an på hvor du er i ditt hårtap.

Vi deler løsningene våre inn i 2 grupper. Den ene fokuserer på behandlinger og produkter for deg som opplever begynnende hårtap. Dette er forebyggende behandlinger som kan bidra til å «bremse» eller stanse hårtapet. Forebyggende behandlinger som fokuserer på hodebunnen, slik som Trikologi, er svært viktig. Hvis en hårsekk først er død, kan den nemlig ikke vekkes til live igjen.

Den andre gruppen av løsninger er tilpasset for deg med fremskredet hårtap. Når vitaminer og hodebunnsbehandlinger ikke lenger hjelper, kan vi bidra med hårdeler eller parykker for å skjule hårtapet. Alle hårdeler fra Apollo Hårsenter integreres med ditt eksisterende hår, slik at det ikke er mulig å oppdage at du bruker hårerstatning. Dette gir deg naturlig frihet i hverdagen.

Våre hårspesialister benytter seg av Ludwig -skalaen som vurderer kvinners hårtap etter 9 ulike trinn. Vi regner trinn 1 til og med 3 som begynnende hårtap. I motsetning til menn er hårtapet hos kvinner ofte mer diffust, skalaen viser det mest typiske  mønsteret for genetisk hårtap hos kvinner som oftest forekommer etter overgangsalderen.

Bestill konsultasjon

Kvinne056

Våre løsninger for hårtap

Har du begynnende hårtap, anbefaler vi Trikologi-behandling som kan bidra til å bremse hårtapet, eller bruk av Toppik-produkter som kan skjule hårtapet.

Begynnende hårtap

Hvis du opplever et vedvarende, større hårtap, anbefaler vi en permanent hårerstatning som integreres med håret du fremdeles har.

Les mer under

I tilfeller hvor alt, eller mesteparten av håret er borte, vil en spesialtilpasset parykk være den beste løsningen for deg.

Parykk
Kvinne055

Parykk, hårerstatning, hårdel, hårsystem, topper, tupe?

Alt dette er i prinsippet det samme, en parykk er en heldekkende hårdel. Hårdeler kan lages i alle størrelser og fasonger tilpasset den enkeltes behov. En hårdel brukes på områder vi har mistet hår, derfor kalles den også gjerne hårerstatning. Et hårsystem er et sett med hårdeler som skal dekke behovet for en gitt tidsperiode. Topper og tupé er også andre navn som brukes.

Bestill konsultasjon

Spesialtilpasset eller standard parykk?

I tilfeller hvor alt, eller mesteparten av håret er borte, vil en spesialtilpasset parykk være den beste løsningen for deg. Dette er parykker av absolutt høyeste kvalitet, skreddersydd for din hodefasong og din personlighet. Noen ganger kan vi også tilpasse en fin standardmodell, alt avhengig av din situasjon. Hos oss får du uansett profesjonell veiledning og personlig tilpassing. Du får behandling i egne kabinetter hvor du unngår nysgjerrige blikk fra forbipasserende, eller fra stolen ved siden av, som hos vanlige frisørsalonger.

Les mer om parykk

Portrett av en ung kvinne med lang, mørk parykk smiler mot kamera
En kvinne med lang, mørk parykk poserer på en strand i regnet

Ønsker du extensions (hårforlengelse)?

Mange kvinner benytter seg av extensions for å få et lengre eller fyldigere hår. Våre hårspesialister har solid kompetanse på riktig montering og bruk av extensions. Som spesialister på hårtap er det viktig for oss å informere om at dersom du opplever hårtap kan extensions bidra til å akselerere hårtapet. Årsaken er at extensions festes i det eksisterende håret og bidrar til økt belastning på hårrøttene. Vurderer du extensions anbefaler vi at du bestiller en konsultasjon på et av våre hårsentre , slik at du er trygg på at du får en løsning som er best for deg.

Les om Mer Extensions

Få fyldigere hår med varig hårerstatning

Mange kvinner opplever at det vi kaller en hårdel er den beste løsningen for sitt hårtap. Da designer vi deler med hår tilpasset det området, eller de områdene, på hodet ditt hvor håret er helt eller delvis borte. Løsningen integreres med ditt eksisterende hår, slik at det ikke er mulig å se at du bruker hårerstatning.

Bestill konsultasjon

Portrett av en kvinne med rødbrun hårdel
Kvinne052

Kan jeg velge frisyre på min hårdel?

Ja, de fleste frisyrer er helt unike – det samme gjelder for din hårdel. Frisyren du ønsker deg definerer hårlengde, form, hvilken farge du vil ha, samt strukturen på håret (slett hår, bølger eller krøller) og hvilken mengde hår som behøves for å oppnå ønsket sluttresultat. De fleste kvinner ønsker en hårerstatning som matcher det naturlige håret, men mange ønsker også å endre fargenyanser eller å legge inn striper. Alt er mulig.

Bestill konsultasjon

Nå kan du bestille digital konsultasjon

Bestill time og gjennomfør den digitale video-konsultasjonen på mobil eller PC. Konsultasjonen er kostandsfri og du binder deg ikke til videre oppfølging.

Les mer
Digital Konsultasjon Kort Marit Helene Fra Apollo 030624

Våre løsninger for hårtap

Har du begynnende hårtap, anbefaler vi Trikologi-behandling som kan bidra til å bremse hårtapet, eller bruk av Toppik-produkter som kan skjule hårtapet.

Begynnende hårtap

Hvis du opplever et vedvarende, større hårtap, anbefaler vi en permanent hårerstatning som integreres med håret du fremdeles har.

Les mer under

I tilfeller hvor alt, eller mesteparten av håret er borte, vil en spesialtilpasset parykk være den beste løsningen for deg.

Parykk

Brukes det naturlig hår i hårdelene?

Vi tilbyr ulike typer hår i hårdelene, blant annet ekte hår, fiberhår og donorhår fra Norge. Hva slags type hår som oppfyller dine ønsker, vil bli avgjort i samråd med din hårspesialist. Det er viktig å huske at uansett hvilke hårtyper du velger, vil hårdelene behøve ekstra stell og pleie hjemme. Til dette har vi egenutviklede spesialprodukter som er tilpasset den løsningen du velger. Du får full opplæring av din lokale hårspesialist i hvordan du selv best kan stelle håret ditt hjemme og hvilke produkter som er best for deg.

Bestill konsultasjon

En kvinne med kortklipt, brunt hår poserer på en klatrevegg
Kvinne051

Hvor store er hårdelene?

Våre hårdeler lages i alle mulige størrelser og fasonger; fra kun en «femkroning» til å dekke hele hodet. Størrelsen på hårdelen kommer an på dine behov. Først lager vi en avstøpning av hodet ditt, og markerer området som mangler hår. Avstøpningen brukes når hårdelene dine blir produsert, slik at du er sikret riktig passform og størrelse.

Mange av våre kunder bruker det vi kaller for et hårsystem. Dette er et sett med to eller flere hårdeler med lik frisyre, som brukes vekselvis i løpet av et år. Hvor mange hårdeler du behøver for å være fin på håret, varierer fra person til person. Hva slags frisyre du har, kombinert med blant annet livsstil og aktivitetsnivå, bestemmer hvor mange hårdeler som kreves for å opprettholde et godt resultat gjennom hele året.

Bestill konsultasjon

Hva består en hårdel av?

Hårdeler fra Apollo Hårsenter består av to ting: Hår og bunnmateriale. Å lage en hårdel er et håndverk; håret knyttes nemlig for hånd inn i hårdelens bunnmateriale. Du kan velge mellom flere ulike bunnmaterialer. Vi deler dem inn i to hovedkategorier: Skin-materialer og nett-materialer.

Skin-materialet er, som navnet tilsier, hudlignende materialer som kan lages i ulike tykkelser. Her blir håret enten knyttet, stukket eller loopet inn. Vi har også mange ulike nett å velge mellom; fra tynne, finmaskede nett til større nett som gjør det mulig å trekke igjennom ditt eksisterende hår.

Ulike bunnmaterialer tåler ulike mengder hår. Hvis du har langt og tykt hår, anbefaler vi for eksempel ikke de tynneste skin-materialene. Våre hårspesialister kan kombinere ulike bunnmaterialer for å oppnå et mest mulig naturlig resultat.

Bestill konsultasjon

En eldre kvinne med grått hår smiler mot kamera
En kvinne med langt, mørk hår gjør yoga på stranden

Kan jeg ha på hårdelen hele døgnet?

Når du velger bunnmateriale, velger du også hvilken festemetode du vil benytte. Vi deler våre ulike festemetoder inn i to hovedgrupper: Permanente og fleksible festemetoder.

De permanente festemetodene inkluderer medisinsk bonding, helliming, links og micropoints. Disse metodene innebærer at hårdelene sitter permanent på, 24 timer i døgnet. Våre fleksible metoder inkluderer festing med kabel, klips, tape og vakuum. Dette innebærer at hårdelen vil sitte godt på hele tiden, men slik at du kan ta den av og på etter eget ønske. Det er vanlig å kombinere flere festemetoder for å oppnå ønsket resultat.

Det er viktig å være klar over at noen festemetoder krever at du barberer ned håret akkurat i overgangspartiet, slik at vi kan feste hårdelene. Mange kvinner opplever dette som litt skummelt, men husk at dette vil dekkes av hårdelene. Uansett hvilken festemetode du velger, må du likevel komme til ditt lokale hårsenter hver 3.–5. uke for klipp, stell og etterbehandling. Hvor ofte du må innom oss, kommer an på festemetode, hva slags hodebunn du har og hvor fort ditt eksisterende hår vokser.

Bestill konsultasjon

Hvor mye koster hårdel for kvinner?

Apollo Hårsenter skreddersyr løsninger til hver enkelt kunde. Prisen vil derfor variere basert på valg av løsning og antall hårdeler som behøves. Vi har dessverre ikke mulighet til å gi deg et pristilbud før du har vært på konsultasjon hos ditt nærmeste hårsenter. Det er viktig for oss at vi møtes for å bli godt kjent med deg, din situasjon og dine ønsker – slik at vi kan skreddersy en løsning som er tilpasset deg. Skyldes hårtapet sykdom eller sykdomsbehandling finnes det støtteordninger hos NAV, dette er noe våre spesialister kan gi råd om.

Finn ditt hårsenter

En hårdel festes på en kvinnelig kunde
Kvinne054

Velkommen til uforpliktende konsultasjon!

Er du usikker på hvilken løsning som er riktig for deg? Du er hjertelig velkommen til oss for en uforpliktende konsultasjon. Alle våre konsultasjoner er konfidensielle, og du vil få muligheten til å stille alle spørsmål du måtte ha rundt hårtapet ditt. Bestill time for konsultasjon – sammen finner vi en løsning tilpasset deg og ditt behov.

Bestill konsultasjon

Våre løsninger for hårtap

Har du begynnende hårtap, anbefaler vi Trikologi-behandling som kan bidra til å bremse hårtapet, eller bruk av Toppik-produkter som kan skjule hårtapet.

Begynnende hårtap

Hvis du opplever et vedvarende, større hårtap, anbefaler vi en permanent hårerstatning som integreres med håret du fremdeles har.

Les mer under

I tilfeller hvor alt, eller mesteparten av håret er borte, vil en spesialtilpasset parykk være den beste løsningen for deg.

Parykk