Gå rett til innhold

Å donere håret støtter barnekreft

Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret

Å miste håret kan føles tungt, uansett årsak. Men noen grunner faller oss tyngre for brystet enn andre. Barnekreft er én av dem. Vi i Apollo Hårsenter-kjeden ønsker å hjelpe alle som rammes av hårtap. Derfor øremerker vi årlig støttemidler til denne foreningen – og DU kan ha bidratt til årets beløp!

Olav fra Apollo Hårsenter overrekker en sjekk til barnekreftforeningen

– Takket være gode samarbeidspartnere, har Barnekreftforeningen delt ut over 50 millioner til forskning i løpet av de siste to årene, forteller leder Trine Nicolaysen. 

Med Bli #HÅRDONOR har vi i 2019 startet Norges største hårdugnad. Målet er å hjelpe flere som rammes av hårtap, gjennom å tilby naturtro løsninger laget av ekte, donert hår. Men hjelpen stopper ikke der. For hver parykk og hårdel vi i Apollo Hårsenter-kjeden lager av donert hår, setter vi nemlig av penger i et fond som årlig deles likt mellom Alopeciaforeningen Norge og Barnekreftforeningen. Så enten du donerer nå, i fremtiden eller har gjort det tidligere, kan også du være med og hjelpe!

Barn med kreft skal ikke føle seg alene

I april overleverte vi en sjekk på nærmere 80 000 NOK til Alopeciaforeningen Norge. Forrige uke var det en glede å overrekke Barnekreftforeningen sin andel av den øremerkede støtten. Dette er en frivillig, landsdekkende organisasjon som drives av foreldre som har eller har hatt barn med kreft. Målet er at familier som rammes av barnekreft aldri skal føle seg alene. – Dét ønsker vi i Apollo Hårsenter-kjeden å støtte opp om, sier daglig leder Olav Midtgarden engasjert, og overrekker gavesjekken på 104 750 NOK, basert på donorhårsparykker og hårdeler laget i 2017 og 2018.          

Støtter forskning på barnekreft

Daglig leder i foreningen, Trine Nicolaysen, og kommunikasjonsrådgiver Anja Haug Tronrud, tok med entusiasme imot donasjonen nå nylig.

– Takket være gode samarbeidspartnere som dere i Apollo Hårsenter, har Barnekreftforeningen delt ut over 50 millioner til forskning i løpet av de siste to årene, utdyper lederen, Trine Nicolaysen.

– I 2019 fikk blant annet flere prosjekter innen forskning på hjernesvulst utdelt forskningsmidler. Hjernesvulst er en av de mest kompliserte kreftformene som barn og ungdom kan få, og ved hjelp av innsamlede midler drives arbeidet fremover. Barnekreftforeningens mål er i fremtiden å kunne bekjempe barnekreft, avslutter hun engasjert.

Bli #HÅRDONOR – og du hjelper flere enn du tror!

  • Har du tenkt på at dersom du donerer håret ditt neste gang du er hos frisøren, i stedet for å la det bli avfall på gulvet, kan du hjelpe andre som ønsker seg drømmehåret tilbake?
  • Ved at du donerer, kan våre hårsentre lage enda flere naturtro hårløsninger til de som rammes av hårtap, landet rundt.
  • For hver parykk og hårdel vi i Apollo Hårsenter-kjeden lager av donert hår, setter vi i tillegg av penger i et hjelpefond.
  • Fondet deles hvert år likt mellom Alopeciaforeningen Norge og Barnekreftforeningen.
  • Sammen gjør vi noe mer for andre!