Gå rett til innhold
NYHET! Nå kan du bestille digital konsultasjon. Les mer

– Både kvinner og menn blir tynne i håret, men det finnes løsninger

Mcoyd5yq9k (1) Mcoyd5yq9k (1) Mcoyd5yq9k (1)

I flere tiår har Tops Apollo Senter hjulpet mennesker med tynt hår og andre former for hårtap. Hit kommer både barn, ungdom, kvinner og menn.

– Det er overraskende for mange at hårtap også er et stort problem blant kvinner, innleder hårspesialist og daglig leder Tor Verner Meyer.

Han har drevet Tops Apollo Senter siden 1992. Hårsenteret, som holder til i Bergen sentrum og på Haukeland universitetssjukehus, skreddersyr hårløsninger for deg som sliter med hårtap og hodebunnsproblemer.

– Hos oss møter du dedikerte og profesjonelle hårspesialister som forstår din situasjon, sier han.

T7qc08nla3

STØDIG HÅND: Tor Verner Meyer har drevet Tops Apollo Senter siden 1992. Det populære hårsenteret har to avdelinger i Bergen, henholdsvis i sentrum og på Haukeland universitetssjukehus.

 

 

– En skreddersydd løsning

Å miste hår er helt normalt. Noen mister håret tidligere enn andre, og noen mister mer hår enn andre.

De tilbyr behandling med trikologi mot begynnende hårtap. Her foretar de en grundig analyse for å avdekke om årsaken til hårtapet ligger i hodebunnen. Dette gir et godt grunnlag for å skreddersy den beste behandlingen.

– Hårerstatning er et produkt vi lager for dem som er blitt tynne i håret eller lider av større hårtap. Selv om kvinner ikke er like utsatt som menn, kan også kvinner bli tynne i håret, forklarer Meyer.

Opplever du et vedvarende, større hårtap, vil en hårdel være den beste løsningen. Dette er en permanent hårerstatning designet til de områdene på hodet hvor håret er helt eller delvis borte.

– Hårdelen bruker du døgnet rundt, akkurat som ditt eget hår. Da kommer du til oss med jevne mellomrom, la oss si hver femte eller sjette uke, der vi klipper til og tilpasser hårdelen. Det er en skreddersydd løsning for folk som sliter med håravfall.

E2HHRTC Xx
Ucggb52kwi
Etby35vtlb
EB Vvm0xrh

STOR FORSKJELL: Det tas utgangspunkt i hvor mye hår du har mistet og hva slags frisyre du ønsker. Her ser vi en kunde både før og etter at hårdelen er satt på. Frisør Jurgita Ranonyte viser fram resultatet.

 

“Nytt hår”

Det er helt ufarlig – og hårdelene integreres med ditt eksisterende hår, slik at det ikke er mulig å oppdage at du bruker hårerstatning.

– Kvinner er en økende kundegruppe hos oss. De kan gjerne føle seg litt alene om hårtap sammenlignet med menn, men det er absolutt ikke nødvendig. Det er ganske normalt, sier Meyer.

Det tar gjerne et par måneders tid å spesiallage en hårdel. Det er mange valgmuligheter, og disse gås gjennom når du er på personlig konsultasjon.

– Det krever en del forhåndsarbeid med maler, størrelser, hårprøver, fargeprøver og lignende. Dette skal lages bestemt til deg, så det er viktig at vi tilpasser en løsning som du trives med og som føles bra, forteller han.

 

Hvorfor opplever vi hårtap? Les mer her.

Vxbuslzwmx

En samtalepartner

Tops Apollo Senter har også et stort utvalg av parykker. Ofte er det kvinner som mister håret i en kort periode som ønsker parykk, for eksempel kreftpasienter som mister håret av behandlingen.

Han synes det er en spesiell opplevelse å hjelpe mennesker som har det tøft.

– Du blir jo en samtalepartner, og det er godt å kunne støtte kundene våre i en slik prosess. Noen får håret tilbake, men det er det ikke alle som gjør.

Noen sykdommer rammer alle. Blant annet er ulike former for alopecia noe som kan ramme mennesker i alle aldre – også kvinner.

– Uansett skal vi være en god partner i den prosessen. Det er godt å ha noen å komme til, og vi har etter hvert fått mye kunnskap rundt dette.

– Det er også en prosess som tar langt kortere tid enn hårdeler. Vi har et stort utvalg av parykker, og kan gjøre tilpasninger og klippe til. Dessuten skaffer vi som regel det vi ikke har, fortsetter Meyer.

Oqfei77rr4

PRIVAT: Tops Apollo Senter skiller seg ut fra andre frisører i området. De har egne behandlingsrom for å unngå at den enkelte er synlig for andre kunder, for eksempel når det skal påføres hårerstatninger. Her ser vi frisør Anne Gunn.

 

Donerer hår

Tops Apollo Senter lager både parykker og hårerstatninger av naturlig hår. Hår som ellers ville blitt kastet.

Donerer du håret ditt, gir du andre muligheten til å få et flott hår.

– Det setter vi sammen til forskjellige lengder og farger. Hver dag får vi inn hår fra folk som ønsker å donere det videre, og det er jo helt fantastisk, mener han.

 

Kundehistorier: Les historien til noen av de som har fått hjelp av spesialistene ved Apollo Hårsenter

Y2cj4hcpsd

Landsdekkende kjede

Tops Apollo Senter er en del av Norges eneste landsdekkende kjede av fagutdannede frisører med spesialkompetanse innen hårtap og hodebunnsproblemer.

– Du kommer til et sted som håndterer faget på en skikkelig måte og som har mye kunnskap. Vi er én av 18 forhandlere i Norge som samarbeider tett og villig deler kompetanse med hverandre, noe som kommer kundene våre til gode.

Tor Verner Meyer mener alle kunder har krav på å bli behandlet på en profesjonell og god måte.

– Dette skal være et trygt og godt sted, avrunder han.

Tv2uub 2Sb
Ou 1Cfynpf
13Ds Npa9t
Jzetzq Ghr

AVBREKK: Frisørsalongen på Haukeland universitetssjukehus er åpen for både ansatte, pasienter og pårørende. Tops Apollo Senter finner du i sentralblokka, i 3. etasje, like ved kantineområdet.

 

Artikkelen ble først publisert i Amedia