Gå rett til innhold
NYHET! Nå kan du bestille digital konsultasjon. Les mer

– Mange får en helt ny hverdag

Ightekorl Ightekorl Ightekorl

Uansett årsak, kan hårtap være tøft for dem som opplever det. De tre damene ved Apollo Hårsenter Drammen har løsningene som gir deg selvtilliten tilbake.

I over 30 år har de vært en del av Apollo Hårsenter, Norges eneste landsdekkende kjede av fagutdannede frisører med spesialkompetanse innen løsninger for hårtap og hodebunnsproblemer.

– Det er utrolig givende å hjelpe mennesker som sliter med hårtap. Mange sier de får en helt ny hverdag og opplever bedre livskvalitet etter de har vært hos oss. Da blir det tydelig hvor mye håret betyr, forteller Anette Håkestad.

Hun har jobbet med parykker og hårdeler siden 1986, de siste fem årene som daglig leder.

– Det har vært veldig spennende å følge utviklingen. I dag er det mange gode løsninger på markedet, sier hun.

 

Fnyuyrj78h

DYKTIG: Anette Håkestad har jobbet med hårdeler og parykker siden 80-tallet. Hun synes det er like spennende og meningsfullt i dag.

 

Årsaker til hårtap

Det er slettes ikke unormalt å miste hår. Noen mister mer enn andre, og noen mister håret tidligere enn andre.

For menn er arv den vanligste årsaken til hårtap. Hormonforandring i kroppen, alopecia eller sykdomsbehandling kan være noen av årsakene hos kvinner.

Da er det mange som ønsker hjelp til å finne en løsning.

– Mange føler at de mister noe av identiteten og personligheten sin. Vi har kunder i alle aldre, fra små barn til eldre mennesker i 80-årene.

1Dsul4o76q

Hør historien til noen av dem som har fått hjelp av spesialistene ved Apollo Hårsenter

– Tilpasses hver enkelt

Hårsykdommen alopecia kommer i ulike varianter. Den rammer både kvinner og menn, og hos de fleste varer hårtapet i en periode før håret vokser tilbake.

– Mange får tilbakefall, og for noen forblir det permanent, sier Håkestad.

Dersom du opplever større, vedvarende hårtap, kan en hårdel være en god løsning. Det er en permanent hårerstatning designet til de områdene på hodet hvor håret er helt eller delvis borte.

– Hårdeler kan lages i alle størrelser og fasonger tilpasset den enkeltes ønsker og behov. Den brukes på områder vi har mistet hår, derfor kalles den også gjerne hårerstatning.

Gczh0blyfi
Lt5ovhbpvf

DONERT HÅR: Både salonger og enkeltpersoner donerer hår til Apollo Hårsenter Drammen. Her viser Anette Håkestad fram en parykk laget av ekte hår og skuffer med donert hår.

 

«Hvorfor gjorde jeg ikke dette før?»

Apollo Hårsenter Drammen mottar mye donert hår som de bruker til å spesiallage parykker og hårdeler.

– Det er helt fantastisk at man kan hjelpe andre ved å donere bort håret sitt, mener hun.

Anette finner stor glede og inspirasjon i å hjelpe andre med hårtap. Hun oppfordrer dem som sliter med hår- og hodebunnsproblemer til å ta kontakt.

– Mange mennesker går i lang tid uten å foreta seg noe. Noen unngår til og med å være med på sosiale ting. Når de først har fått hjelp, hører vi veldig ofte at de burde gjort det tidligere. De blir fine på håret og de føler seg bra, forklarer hårspesialisten.

 

Mister du hår? Les mer om mulige årsaker og løsninger

Scpnkoodxg
Giu4q3yyno
N9dgmbirb
9Key Anrr4
Krutmcbcgo
Ahs6akt3o8
2Msvawpuzw

SJEKK FORSKJELLEN: Hos Apollo Hårsenter Drammen får du profesjonell og personlig veiledning. Denne kunden ble svært fornøyd med sin nye hårdel.

 

Kan få støtte

Ved begynnende hårtap utfører de en grundig analyse av hår og hodebunn med et mikrokamera, slik at de kan vurdere hvilket behandlingsprogram som passer best for deg.

– Vi har ulike trikologi-behandlinger som stimulerer hårveksten. Det bidrar til å bevare det håret du allerede har, samtidig som det kan bremse og utsette genetisk håravfall.

Kuren innebærer regelmessig oppfølging på hårsenteret, samtidig som du benytter produkter hjemme. Behandlingen vil også gi deg en sunnere hodebunn.

– Terskelen for å komme hit skal være lav. Henvend deg tidlig istedenfor å vente lenge. Kanskje har du mulighet til å motta økonomisk støtte til hårerstatning fra NAV, etter henvisning til hudlege, sier hun.

 

Les mer om trikologi 

Agcwpn5bqu

TA KONTAKT: Anette Håkestad oppfordrer deg sterkt til å ta kontakt om du har hår- og hodebunnsproblemer. – Terskelen for å komme hit skal være lav, og mange angrer på at de ikke kom tidligere, sier hun.

 

Setter av god tid

De setter av god tid, og har avskjermede rom der du kan snakke fortrolig med hårspesialisten uten å bli forstyrret.

– Sammen kommer vi frem til en god løsning for akkurat deg. Du kan også komme i kontakt med en modell som har brukt hårerstatning over en lengre periode, slik at du får et bedre innblikk i hvordan det fungerer i det daglige.

Hun forteller at de er et sammensveiset team som utfyller hverandre godt.

– Vi har også lang erfaring med å hjelpe kreftpasienter som mister håret på grunn av behandling. Her kommer du til et stort og fint lokale hvor vi hjelper deg med å finne en parykk som passer, avrunder Anette Håkestad.

 

Artikkelen ble først publisert i Amedia