Gå rett til innhold
NYHET! Nå kan du bestille digital konsultasjon. Les mer

– Mange lurer på hvorfor de ikke kom hit tidligere

Vwagsua9gf Vwagsua9gf Vwagsua9gf

Å miste hår kan være tøft for dem som opplever det. Og for noen kan det sitte langt inne å oppsøke hjelp. Hårspesialist Randi Solheim forteller at stadig flere tar kontakt fordi det finnes gode løsninger.

Hun jobber hos Apollo Hårsenter Tromsø, også kjent som Centimeter Frisør, som har holdt det gående siden 1999.

– Vi startet Apollo Hårsenter som en egen avdeling i 2013. Hårsenteret er skjermet fra frisørsalongen der du kan snakke med en hårspesialist uten å bli forstyrret, sier Solheim.

Whcuest4ch

GIVENDE: Randi Solheim mener hun har en svært meningsfull jobb. Når du ankommer Centimeter Frisør, er det kun noen få trappetrinn opp til det tilhørende hårsenteret der kan du snakke fortrolig med en hårspesialist.

 

– Å hjelpe er vår største drivkraft

Hun forteller at hårtap kan føles svært utfordrende for enkelte, og at de fleste ønsker å finne en løsning.

– Vår største drivkraft er å hjelpe dem som ønsker hjelp. Å møte kundene våre på en måte som gjør at de føler seg sett og hørt.

Hun synes det er viktig å ta seg tid til å hjelpe mennesker som har det tøft på grunn av hårtap.

– Vi prøver å se hele mennesket og bli kjent – ikke ha det travelt. Vi er opptatt av at det skal være trygt og at vi skal oppfattes som empatiske medmennesker som vil deg det beste, sier hårspesialisten som har jobbet med parykker og hårdeler i en årrekke.

X Fuytacbk

For de fleste er håret en stor del av identiteten: Det kan være sårt å miste hår, men det er mange som lurer på hvorfor de ikke kom til oss tidligere, sier Randi Solheim.

 

Ulike grunner til hårtap

Å miste hår er helt normalt, og det rammer både kvinner og menn. Noen mister håret tidligere enn andre, og noen mister mer hår enn andre.

– Selv om det kanskje er mer sårt for en kvinne, tror jeg ikke det er noe enklere for en mann. For de fleste er håret en stor del av identiteten. Det går på selvfølelse.

Solheim forklarer at genetikk og sykdom er to vanlige grunner til hårtap.

– Det finnes forskjellige sykdommer som gjør at man mister hår, men du har også de som mister håret i en periode på grunn av cellegift-behandling. Vi har selvfølgelig løsninger for dem også.

Ccrzq Jklf

SPESIALISTER: Apollo Hårsenter hjelper alle som ønsker mer hår, uansett hva som er årsaken til hårtapet. Her ser vi Jill-Tove Mortensen med en kunde i salongen.

 

– Flere tar kontakt

Opplever du å miste håret flekkvis, kan det være at du har alopecia. Hårsykdommen rammer både kvinner og menn, og hos de fleste varer hårtapet i en periode før det vokser tilbake.

– Noen varianter av alopecia gjør at håret blir permanent borte eller at det er partier uten hår. I noen tilfeller kan flekkene forandre og flytte på seg.

Apollo Hårsenter Tromsø har ulike behandlinger avhengig av hvor stort hårtapet er.

– Det er flere som tar kontakt i dag fordi de ser at det finnes gode løsninger. Å bruke parykk eller hårerstatning blir ikke stigmatisert lenger, heldigvis, fortsetter hun.

Nslet88cpz

Trikologi

Ofte ligger problemet med hårtap i selve hodebunnen, der flere årsaker kan ha negativ påvirkning på både hårvekst og hårkvalitet.

Apollo Hårsenter Tromsø tilbyr behandling med trikologi mot begynnende hårtap.

– Å stoppe genetisk hårtap er vanskelig, men trikologi-behandling kan bidra til å bremse det. Vi foretar en grundig analyse og skreddersyr den beste behandlingen, som gjerne innebærer å gi håret bedre vekstvilkår, sier Solheim.

 

Les mer om trikologi

Wxonrbt4yn
Eqmyzdxgml

TRIKOLOGI: Metoden gjør det mulig å sjekke om hårtapet skyldes forhold i hodebunnen. Randi Solheim og Silje Sørensen viser hvordan de gjør en grundig analyse av hår og hodebunn med et mikrokamera.

 

Stort utvalg

Opplever du vedvarende, større hårtap, kan en hårdel være en god løsning. Det er en permanent hårerstatning designet til de områdene på hodet hvor håret er borte.

– Vi bruker et hår som ligner mest mulig på det eksisterende håret. Det integreres naturlig slik at det ikke er mulig å se at du bruker en hårdel.

Og det er få begrensninger. Hårsenteret har et stort utvalg av hårdeler, hårerstatninger og parykker.

– Det er mange som lurer på hvorfor de ikke kom til oss tidligere. Her i Apollo Hårsenter har vi mange gode løsninger, det er bare å ta kontakt, oppfordrer Solheim.

Ryekztmwmb
L1rs6ywjmj

Bruker donert hår

Hårsenteret mottar mye flott hår som brukes til å lage parykker og hårdeler.

– Vi ser at de unge jentene vil ha langt hår, så vi oppfordrer alle som vil donere å vente så lenge som mulig før de donerer. Det er stor etterspørsel etter hår på 40-50 centimeter.

Hun ser det som en stor fordel at salongen er en del av Norges eneste landsdekkende kjede av fagutdannede frisører med spesialkompetanse innen løsninger for hårtap og hodebunnsproblemer.

– Det er et stort faglig nettverk som er en stor styrke. avrunder Randi Solheim.

Xhyrehsj8d
E6mr0h4von
Kojaph7gff
9Qruzptedi

DYKTIGE FRISØRER: Centimeter Frisør og Apollo Hårsenter Tromsø finner du i Tromsø sentrum. 

 

Artikkelen ble først publisert i Amedia