Gå rett til innhold
NYHET! Nå kan du bestille digital konsultasjon. Les mer

Omsorgen ligger i ryggmargen

Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret

Randi Solheim er daglig leder og jobber som hårspesialist hos Apollo Hårsenter i Tromsø. I skjermede omgivelser hjelper hun mennesker med hårtap, slik at de blir fine på håret igjen.

– Å jobbe med mennesker og kunne hjelpe de som har mistet håret sitt, er veldig givende, sier Randi. Og på hårsenteret i Tromsø kommer hun veldig tett på kundene sine.
– Her er det lov å prate om akkurat hva man vil, for her er det ingen andre som overhører samtalen, betrygger Randi. 

Får hjelp i trygge omgivelser

Apollo Hårsenter i Tromsø ligger midt i sentrum av byen. Her kan kundene komme og sitte helt skjermet i fred og ro mens de blir frisert og får stelt håret sitt. For det å vise for andre at de har hårtap, kan være sårbart for mange. Derfor er Randi veldig opptatt av diskresjon. Den driftige damen driver også Centimeter Frisør.
– Jeg begynte først med et enkelt kabinett bak i salongen vår, men fant fort ut at vi trengte en egen, adskilt avdeling. Det er nemlig veldig viktig å tilby et sted hvor kundene kan føle seg helt trygge, forteller Randi.

Får en bedre hverdag med hår

Allerede før hun var 18 år, begynte Randi som frisørlærling. Hun tok svenneprøven året hun fylte 20 og jobbet som frisør i mange år før hun begynte med parykker og hårdeler for snart 15 år siden. 
– Jeg er veldig interessert i alle sider av frisørfaget, og når kunder kommer til en konsultasjon, tenker jeg at det hadde vært veldig gøy å få lov til å hjelpe dem. For jeg tror de fleste som kommer hit vil få en bedre hverdag med hår, sier Randi.

Lill Eva får håret frisert hos Apollo Hårsenter

Frisører med ekstra omsorg

Å kunne hjelpe folk føles veldig positivt og er en god motivasjon for Randi i hverdagen. 
– Jeg tror veldig mange frisører har det i ryggmargen å være omsorgsfulle. Det føler jeg er ekstra viktig her på Apollo Hårsenter, hvor kundene er ekstra sårbare. For det er noe med at vi skal ta vare på dem i tillegg til å gjøre de fine på håret. Dét er i hvert fall mitt mål, sier Randi. 

Får mer hår, møter folk igjen

Randi får mange positive tilbakemeldinger fra kundene hun har hjulpet. Svært mange av kundene forteller at de har fått en ny hverdag etter at de begynte å gå til Apollo Hårsenter i Tromsø.
– Mange kunder sier til meg at dette er noe av det lureste de har gjort. De forteller at de egentlig hadde tenkt til å stenge seg inne og ikke gå noe sted, og særlig ikke ut blant folk, men at de nå føler seg trygge på å gå ut og møte verden, avslutter Randi fornøyd.

To hårspesialister ved Apollo Hårsenter Troms

Du kan også donere håret

Det er stadig flere som ønsker å donere håret sitt for å hjelpe de som rammes av hårtap. Dét er Randi glad for.
– Det fine med nordisk hår som doneres, er at det er ubehandlet, med naturlige farger ut fra det vi har i huden vår. Det er alfa og omega for dem som mister håret. Vi i Apollo Hårsenter har derfor startet Norges største hårdugnad, og håper flere blir med slik at vi kan tilby ekte, naturlige hårløsninger til enda flere som trenger det, oppfordrer den engasjerte hårspesialisten.

Les saken fra NRK om Guro (8) som gikk til Randi i Apollo Hårsenter Tromsø, og donerte av det 90 cm lange (!) håret sitt.