Gå rett til innhold
NYHET! Nå kan du bestille digital konsultasjon. Les mer

Elsker å gi folk mer hår!

Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret

Hår betyr veldig mye for folk, uansett alder. Derfor synes Øystein, Belinda og Monica hos Apollo hårsenter i Trondheim at det er ekstra givende å hjelpe folk som har hårtap, slik at de får fyldig hår og fine frisyrer igjen.  

– Jeg synes det er veldig artig å få folk til å se litt yngre ut og gi de bedre selvtillit, forteller Øystein.

Øystein har jobbet hos Apollo Trondheim i 14 år. Tidligere jobbet han som frisør i en herresalong. Der så han at veldig mange av kundene var litt tynne i håret og tenkte at det ville vært bedre å hjelpe folk slik at de fikk mer hår, istedenfor å lage hentesveiser til dem. Derfor begynte han å jobbe hos Apollo Hårsenter i Trondheim.


– Jeg synes det er veldig artig å få folk til å se litt yngre ut og gi de bedre selvtillit. Selv om vi bruker hårdeler kan vi lage frisyrer som er korrekt i forhold til mote og trender. Hos oss får de akkurat den sveisen de ønsker seg, sier Øystein.

Klipper håret annerledes

Når hårdelene som er spesialbestilt til kunden kommer til Apollo Hårsenter, blir de bearbeidet, formet og klippet til i kundens frisyre. Hårdelen blir også integrert med kundens eget naturlige hår. Belinda har mange damekunder og forteller at hun jobber litt annerledes når hun friserer med hårdeler.


– Klippeteknisk må du tenke litt annerledes. Jeg må være litt forsiktig og jobbe meg innover. Vi bruker ganske lang tid, for håret i hårdelene gror jo ikke ut igjen. Det er alltid kjempespennende å se reaksjonen til nye kunder som får på hår for første gang. Å se den spontane gleden de opplever når de får det nye håret sitt er virkelig givende, forteller Belinda.

Får personlig forhold

Hos Apollo Hårsenter i Trondheim er mennesker i alle aldre innom; barn, kvinner og menn.
– Mange kommer også langveisfra for å få hjelp til å bli ny på håret her, forteller Siv, som har det administrative ansvaret i hårsenteret. Her er alt lagt til rette for at kundene skal få sitte uforstyrret i fred og ro uten å bekymre seg for at andre hører på samtalene eller ser dem uten hår. 
– Som spesialist hos Apollo Hårsenter blir vi en veldig viktig person for kundene våre. Når de sitter her hos oss er det veldig, veldig privat. Det er ikke som på en vanlig salong der det gjerne sitter ti kunder på rad i samme rom. Her er det bare kunden og spesialisten, noe som gjør at vi kan snakke om alt, forklarer Monica.

Hår er en del av personligheten

Håret er gjerne det første du ser på en person, det er med på å danne førsteinntrykket. Så at man føler seg vel på håret er ofte avgjørende for folks selvtillit.
– Hår er superviktig. Det er jo en del av personligheten og sier veldig mye om hvem du er. Da er det herlig å kunne hjelpe til med det, sier Belinda.