Gå rett til innhold
NYHET! Nå kan du bestille digital konsultasjon. Les mer

Hårdeler gir nye muligheter!

Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret

Øystein Kleppe er spesialist på hårdeler og parykker. Sammen med kollega Agnete hos Apollo Hårsenter på Gjøvik, hjelper han mennesker som opplever hårtap med å få et bedre liv.

– Vi er heldige som har så mange gode kunder som er veldig fornøyde, forteller Øystein.

Øystein har alltid syntes hår og mennesker har vært spennende. Og med både foreldre og besteforeldre som har drevet innenfor frisørfaget, var valget om å bli frisør enkelt for han. For snart 25 år siden begynte han å jobbe med hårdeler og parykker, i tillegg til å drive med ordinær frisørdrift.

– Å miste håret er ikke gøy for noen. Så å kunne hjelpe folk med å få tilbake selvtilliten sin, og bidra til at de blir fornøyd og kan omgås andre mennesker uten å hele tiden ha fokus på håret sitt, gir meg en god følelse, forteller Øystein.

Integreres i kundens hår

Løsningene som Øystein og Agnete jobber med, integreres på en naturlig måte med kundenes eget hår. Det gjør at andre ikke tenker over at dette ikke er det naturlige håret til personen. Kundene kan også få akkurat den sveisen de ønsker seg hos Apollo Hårsenter på Gjøvik.

– For mange er det viktig å ha en tidsriktig sveis, og det får de her. Klippeteknisk jobber vi litt annerledes med håret til de som har hårerstatning, og det tar litt lengre tid enn med tradisjonelle kunder, men resultatet blir like fint uansett, sier Øystein.

Langvarige kundeforhold

Hos Apollo Hårsenter på Gjøvik har de veldig mange faste kunder. Her er det folk som har vært gjengangere på hårsenteret i mange mange år, og nye kommer stadig til.

– Vi er heldige som har så mange gode kunder som er veldig fornøyde. Her hjelper vi folk i alle aldre. Mange har vært her lenge, så vi blir veldig godt kjent med kundene våre, sier Øystein.

Kan hjelpe alle med hår

Det er mange forskjellige årsaker til at folk bruker hårdeler og parykker. Noen har tynt hår og velger en hårerstatning for utseende sin del. Andre kan ha ulike sykdommer som for eksempel alopecia eller kreft. Uansett hva grunnen er, opplever Øystein og Agnete stor takknemlighet fra kundene de hjelper.  

– Det er veldig mange som blir så glade over at vi kan hjelpe dem. De trodde kanskje ikke det var mulig å få gjort noe i det hele tatt, men vi har forskjellige hårsystemer som gjør at de kan bli helt som andre som har naturlig hår, uten at det synes. Det skaper mye positiv energi å se den gleden og takknemligheten folk uttrykker når de får nytt hår, forteller Agnete.