Gå rett til innhold
NYHET! Nå kan du bestille digital konsultasjon. Les mer

Parykk for kvinner

Alle våre hårsentere har et godt utvalg av parykker spesielt laget for kvinner. Avhengig av din situasjon og ditt behov, finner vi ut om det beste er en standardmodell vi eventuelt kan tilpasse, eller om vi lager en parykk spesielt for deg. Behovet for parykk avhenger av omfanget av hårtapet ditt. Dersom du ikke har mistet alt håret er ofte hårdel den beste løsningen. Vi i Apollo Hårsenter har lang erfaring med alle typer håravfall hos kvinner. Vi hjelper deg med å finne riktig parykkmodell og en frisyre du vil trives med. Velger du å handle parykk i en nettbutikk uten spesialkompetanse mister du muligheten for den ekspertisen, profesjonelle veiledningen og personlige tilpassingen du får hos Apollo Hårsenter. Hos oss får du hjelp i separate kabinetter hvor du unngår nysgjerrige blikk fra forbipasserende, eller fra frisørstolen ved siden av, som i en ordinær frisørsalong.

Bestill konsultasjon

Kvinne Bilde1
En kunde får håret stylet hos Apollo Hårsenter

Parykk for deg som gjennomgår kreftbehandling

Å jobbe med mennesker som har kreft har lært oss mye. Vi har lang erfaring og vet at for mange kan det å miste håret være noe av det vanskeligste med hele sykdomsbildet. Det kan være vanskelig å forutse hvordan en selv og omgivelsene reagerer på at man mister håret. Vi vet at det er viktig med personlig veiledning og anbefaler at du tar kontakt med ditt nærmeste Apollo Hårsenter så raskt du kan før behandlingen starter, slik at alt er klart når håret begynner å falle av. Du kan dermed ha full fokus på å bli frisk! Våre hårspesialister ønsker deg velkommen i hyggelige og diskre lokaler  hvor du får all den hjelpen du trenger.

For deg som skal gjennomgå cellegiftbehandling er behovet for parykk kortvarig. De fleste velger i disse tilfellene en ferdiglaget parykk som vi eventuelt justerer og tilpasser. De fleste Apollo Hårsentrene har et godt utvalg i salongen slik at du har muligheten til å ta med deg parykken umiddelbart. Dersom vi ikke skulle ha den parykken du ønsker inne, har vi avtaler med flere leverandører og kan skaffe den på kort tid, ofte alt fra 1 dag til 1 uke. Vi har et stort utvalg hodeplagg og anbefaler gjerne 1 parykk og 1 hodeplagg. Mange opplever at man blir ekstra kald på hodet om natten da vi ikke anbefaler å sove med parykken.

Sykehusene har ikke anledning til å henvise deg til spesielle parykkforhandlere. På de fleste sykehus får man utdelt en liste med navn, men sykehusene har ikke alltid full oversikt. Du står selv fritt til å velge den forhandleren eller frisøren du vil.

Apollo Hårsenter er den eneste landsdekkende kjeden av fagutdannede frisører med spesialkompetanse innen hårtap og hodebunnsproblemer. Du er velkommen til en uforpliktende konsultasjon hos ditt lokale hårsenter. Vi vil gjøre vårt beste for å besvare alle spørsmålene du har rundt det å miste håret. Vi er her for deg.

Kundetilfredshetsundersøkelsen 2018

Personlig oppfølging, diskresjon, høy kompetanse er spesielt positivt ved Apollo Hårsenter

Det er individuelt hvor mye hår man mister. Det kommer blant annet an på sykdomsforløpet og hvordan kroppen din responderer på behandlingen. Noen cellegifter medfører at håret blir tynnere, mens andre fører til fullstendig hårtap. Ved strålebehandling vil man kunne miste håret i det feltet som bestråles. Legen din vil kunne gi en indikasjon på hvordan din prosess kan forventes å bli. Allerede 2-3 uker etter at behandlingen har startet, kan du merke håravfall. Ta derfor kontakt straks du vet når behandlingen starter.

Tenk gjerne gjennom hvilken frisyre du vil ha. En korthåret parykk krever ofte mindre stell enn en med langt hår. En naturtro syntetisk parykk er ofte lettere å håndtere enn en ektehårsparykk. Vi lærer deg hvordan du bruker parykken slik at du kan være helt trygg på at den sitter godt og ser bra ut til enhver tid.

Parykkene varierer i pris ut fra hvilken modell og kvalitet du velger. Ved sykdomstilfeller der du har legeerklæring på behovet for parykk, får du økonomisk støtte fra NAV til å dekke hele eller deler av utgiftene. Det gis støtte til en eller flere parykker eller hodeplagg inntil 5885 kroner per kalenderår (satser pr 2023).

Hos de fleste Apollo Hårsentre har vi anledning til å forskuttere stønadsbeløpet, så du slipper å legge ut selv. Dersom parykken eller hodeplagget koster mer, er det bare mellomlegget du må betale. Søknadsskjema til NAV er det samme enten det søkes om forhåndstilsagn eller refusjon i etterkant. Er du usikker på hvordan du skal gå frem er det bare å kontakte oss så hjelper vi deg gjerne.

Du får ikke støtte til stell og vedlikehold av parykk/hårdel. Mer informasjon om NAV sine støtteordninger finner du her. For personer under 30 år gjelder egne stønadsregler. Les mer her.

Dersom du har noen spørsmål nå eller underveis i behandlingen, kan du når som helst ta kontakt med oss eller komme for å få stelt parykken din. Når kreftbehandlingen er over, er du velkommen til å få stelt håret som etterhvert vokser ut. Vi gir deg også råd om behandling av hodebunn for å optimalisere gjenveksten. Noen kreftpasienter opplever endret hårkvalitet, eller manglende hårvekst etter endt kreftbehandling med cellegift eller stråling. I slike tilfeller kan vi hjelpe deg med trikologibehandling eller et permanent hårsystem.

Mathilde med mørk parykk laget av donorhår fra søster

Ta kontakt

Ta kontakt med ditt lokale Apollo Hårsenter gjerne før behandlingen starter og be om en uforpliktende konsultasjon. 

Våre hårspesialister ønsker deg velkommen i hyggelige og diskre lokaler hvor du får all den hjelpen du trenger. Sammen finner vi den løsningen som er best for deg.

Parykk Step1

Endret hårkvalitet eller manglende hårvekst etter endt kreftbehandling?

Noen kreftpasienter opplever endret hårkvalitet, eller manglende hårvekst etter endt kreftbehandling med cellegift eller stråling. Under REFERANSER kan du blant annet høre om erfaringene til Marit.

Parykk Step2

Personlig tilpasning av ditt nye hår

Ikke la hårtapet bli en ekstra bekymring. Vi gjør de justeringene som skal til for at parykken skal være behagelig å ha på og sitte godt. Vi lærer deg hvordan du bruker, og steller parykken slik at du kan være helt trygg på at den ser bra ut i alle situasjoner. 

Parykk Step3

Søk om støtte fra NAV

NAV dekker en del av utgiftene dine til parykk eller hodeplagg etter egne satser. Du trenger da en legeerklæring, som du får fra legen din eller sykehuset. Hos de fleste Apollo hårsentre har vi anledning til å forskuttere stønadsbeløpet og hjelper deg gjerne med NAV søknaden. For 2021 er beløpet kr 5 725,- eller  kr 14 825,- ved særskilte medisinske vilkår.

Parykk Step4

Oppfølging, stell og vedlikehold

Når kreftbehandlingen er over er du velkommen til oss for å få stelt håret som etterhvert vokser ut. Vi gir deg også råd om behandling av hodebunn for å optimalisere gjenveksten.  Vi kan hjelpe deg Toppik, Trikologibehandling eller et permanent hårsystem.

Parykk Step5
Silje fra Haugesund poserer med parykk fra Apollo Hårsenter

Spesiallaget parykk

I de tilfellene det er vanskelig å si når og om håret kommer tilbake, ønsker de fleste av våre kunder å få spesiallagde parykker. De designes etter din hodeform med den frisyren og fargen du ønsker. I samråd med din hårspesialist velger dere materialet og hårkvaliteten som passer dine ønsker og behov. Vi sørger for at parykken ser naturlig ut og at den har høy brukerkomfort. Vi tilpasser frisyren til din livsstil slik at du alltid skal føle deg vel.

Det er ikke alltid en parykk er den beste løsningen, noen velger en hårdelsløsning som integreres med eksisterende hår. Uansett er fremgangsmåten den samme. Hårspesialisten vil veilede deg og komme med sine anbefalinger slik at dere sammen kommer frem til den løsningen som passer best for deg.

I disse tilfellene kan det være aktuelt å få utvidet stønad. Ved førstegangs anskaffelse må det være bekreftet med legeerklæring at sykdom eller behandling for sykdom er årsaken til håravfallet. Det kan også være avvikende hodeform, hudsykdommer eller allergier. Maksimal stønad til individuell tilpasset parykk ved særskilte medisinske vilkår er 14 825 kr per kalenderår (satser pr 2021). Barn og unge voksne kan få dekket to individuelt tilpassede parykker eller inntil seks syntetiske parykker per kalenderår uten hensyn til stønadsgrensen. I tillegg til legeerklæring kan det ofte være behov for en utredning fra en hårspesialist for å få innvilget stønaden. Les mer her. Vi hjelper deg selvsagt med denne vurderingen. Vi er her for deg! 

Bestill konsultasjon