Gå rett til innhold

Historie

Ung mann med krøllete og mørkt hår Ung mann med krøllete og mørkt hår Ung mann med krøllete og mørkt hår

- Et positivt selvbilde smitter over på andre

En uskyldig kommentar om at Kristian begynte å bli tynn i håret bet seg fast - og ble sittende. Etter flere år med lue og vonde følelser, ble hårdel fra Apollo en befriende løsning.

- Samboeren min synes ikke at jeg trenger hårdel, så dette gjør jeg for min egen del! Damer fikser jo på alt fra pupper til vipper, så jeg ser ikke noe problem i at menn bruker hårdel for å føle seg vel.

Kristian (35) kommer fra Sandnes og jobber til daglig som personlig trener. Jobben som PT handler for Kristian om å hjelpe andre. Han får lov å være med kundene på en reise, hjelpe dem i prosessen og skape resultater sammen.

- Jeg hjelper folk å få et bedre liv. De blomstrer! Litt på samme måte som de som får hårdel.

Kristian

Jeg tror hårdeler vil bli mer og mer populært jo mer opplyst folk blir.

En lang vei frem

Ingen av de andre mennene i familien har hatt problemer med håravfall. Kristian selv lurer på om bruk av lue og voks kan være årsaken, heller enn genetiske årsaker. Kristian har i utgangspunktet ganske mye hår på sidene, men på toppen er det veldig tynt. Før brukte han lue hele tiden, året rundt. Nå bruker han ikke engang lue når det er kaldt.

- På TV-programmer som “Pinlige sykdommer” kommer det frem at mange menn plages med hårtap. Heldigvis virker det som de yngre generasjonene tør å be om hjelp. Jeg tror hårdeler vil bli mer og mer populært jo mer opplyst folk blir.

Kristian kom over løsningen på sitt på problem på YouTube. En video som viste hele prosessen i hurtig film gjorde et heftig inntrykk. Han har verken tro på pulver eller andre vidunderkurer som lover gull og grønne skoger. Hårdel var den eneste aktuelle løsningen. Men selv om han visste at dette var løsningen, tok den mentale forberedelsesprosessen tid.

- Jeg var innom og avtalte en time som jeg ikke fulgte opp. Etterhvert som jeg fikk mer informasjon følte jeg meg tryggere på at det var dette jeg ville. Jeg så flere videoer og leste flere kundereferanser. Spesialistene hos Apollo Hårsenter i Sandnes forklarte også veldig bra og ga meg den siste dråpen av trygghet jeg trengte.

Kristian kan trene hardt selv med hårdel
Kristians hårdel er spesialtilpasset til hans bruk

Å få hårdel åpnet en ny verden

Kristian hadde ikke vært hos frisøren siden han var 18 år og var vant til å ta håret med maskin selv. Nå går han til hårsenteret jevnlig for stell og klipp.

-Du kan fint ha fire, fem forskjellige frisyrer du bytter mellom, det spørs hvor mange hårdeler du har. De ser alle helt naturlige ut og ingen har lagt merke til at jeg bruker hårdel.

Kristians jobb er å få andre mennesker til å føle seg vel med seg selv og sin egen kropp. Da må han også være komfortabel med seg selv. Et positivt selvbilde smitter over på de han har rundt seg.

- Jeg møter mange mennesker hver eneste dag. Etter at jeg fikk hårdel har selvtilliten økt fra 4 til 9 på skalaen. Ikke på grunn av utseendet, men fordi jeg føler meg vel. Så lenge jeg har en jobb jeg kan leve av, vil jeg ha dette!