Gå rett til innhold
NYHET! Nå kan du bestille digital konsultasjon. Les mer

Hårtap kan fikses!

Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret

Håret er noe av det første du ser når du møter et menneske. En viktig del av identiteten. Så hva hvis det er mangelfullt eller faller av? Hos Apollo Hårsenter er det en selvfølge å kunne fikse problemet uansett årsak. Og like selvfølgelig at du får en kledelig sveis – i tråd med siste trend om ønskelig.

Hårtap Kan Fikses (1)

«Når spesialtilpasset hår og en flott frisyre kommer på plass, sier kunden gjerne “Hvorfor har jeg ikke gjort dette før?”» Lise Østlund, Apollo Hårsenter Oslo.

I 4. etasje i Akersgata 45, høyt hevet over larm fra en myldrende bykjerne, finnes en egen ro. Nye, flotte lokaler ønsker gamle og nye kunder velkomne til Apollo Hårsenter. Men til tross for roen, er det god aktivitet. På eget verksted er flere av de 10 hårspesialistene i sving med å bearbeide naturtro hårdeler, og på diskret avskjermede rom sitter kunder med hver sin frisør.

Hårtap kan ramme alle

– Vi jobber med å hjelpe folk som sliter i forhold til mangel på hår, forteller Lise Østlund, hårspesialist og kundeansvarlig hos Apollo Hårsenter. I over 30 år har de hjulpet menn, kvinner, barn og unge med tynt hår og andre former for hårtap. Og selv om de har mange faste kunder, tror hun det fortsatt er en del mennesker som ikke er klar over hvilke muligheter som finnes. Som ikke vet at de kan få hjelp, eller tør håpe på et flott og naturlig resultat. Apollo Hårsenter tar uforpliktende konsultasjoner med kunden, og kommer med forslag til passende løsninger. I praksis betyr det alt fra hodebunnsbehandlinger og permanente hårsystemer til parykker.

Årsaker til hårtap

Overraskende nok (kanskje) er hele 65% av de nye kundene på hårsenteret kvinner. At mange menn mister håret er en kjent sak, men også en del kvinner er utsatt. Årsak til hårtap generelt kan være arvelig disposisjon, sykdommen Alopecia, kreftbehandling, brannskader, stress... Apollo Hårsenter gjør i alle fall sitt for å tilby en god «look».

  – Når spesiallaget hår med en flott frisyre kommer på plass, sier kunden gjerne «Hvorfor har jeg ikke gjort dette før?», forteller Lise. For når også kvinner får måne, er det lett å få panikk. – Noen kjøper piller som skal hjelpe, men her får du hår. Vi løser det, sier hun.

Hårtap blant unge menn

Det er ikke bare-bare å miste håret i ung alder heller. Unge menn kan bli fortalt av omgivelsene at de bare bør klippe alt helt kort – eller shave seg. – Men ikke alle ønsker å se ut som faren sin når de er 24, sier Lise.
En av kundene deres, Julian (23), som nå fronter Apollo Hårsenter, mente tidligere at de verste dagene i året for ham var julaften og nyttårsaften. – Da kunne han ikke bruke caps, sier Lise. Nå har han fått sitt ungdommelige utseende igjen, og er veldig fornøyd, forteller hun.

Det oppleves ofte som en stor sorg å miste håret. Også for barn og ungdom kan det være dramatisk. – Barn ønsker å være som alle andre, legger hun til. Da betyr det mye at håret ser mest mulig naturlig ut.

Private frisørrom hos Apollo Hårsenter

Spesialister på hårtap

Det er viktig at kunden føler at håret gjenspeiler hvem de er. Da er det kyndig hjelp å få. På Apollo Hårsenter er alle spesialistene utdannede frisører, med spesialisering innen hårtap og hodebunnsproblemer. Og akkurat som i en «vanlig» frisørsalong, er Apollos spesialister oppdaterte på alt av gjeldende trender innen hår.

Flere muligheter ved hårtap

Utvalget av hår er stort og omfangsrikt. – Det brukes mye behandlet, asiatisk hår, men det er også mange som donerer hår direkte til oss, og vi har et godt utvalg, sier Lise.
På Apollo Hårsenters eget lager er det hår i svært mange farger og forskjellige kvaliteter, fra tynt nordisk hår til tykkere og mørkere hår. I tillegg går det an å behandle håret, for eksempel med striper. – Vi har virkelig mange muligheter, sier Lise.

Det skal være mulig for alle å få en hårfin selvfølelse.