Gå rett til innhold
NYHET! Nå kan du bestille digital konsultasjon. Les mer

Med fokus på Alopecia

Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret

6. april ble den årlige Alopeciadagen arrangert i Oslo, i regi av Alopeciaforeningen Norge. Her fikk medlemmer fra hele Norge faglige foredrag, se et bredt utvalg produkter fra ulike utstillere, underholdning og ikke minst viktig sosialt samvær. Et av dagens høydepunkt var overrekkelsen av en gavesjekk på hele 79.500,- fra Apollo Hårsenter-kjeden til foreningens arbeid.

Oda fra Alopeciaforeningen

For hver parykk og hårdel Apollo Hårsenter lager av donert hår, settes det av penger i et fond som deles likt mellom Alopeciaforeningen Norge og Barnekreftforeningen. De fleste parykker og hårdeler av donorhår lages på bestilling. De lages eksakt etter kundens behov og med hår kundene kan plukke ut selv sammen med sin hårspesialist. Dette er et område i stor vekst og er, etter tilbakemeldingene vi har fått, den løsningen mange med alopecia vil foretrekke fremover.

I mars 2019 lanserte Apollo Hårsenter-kjeden, i samarbeid med NFVB, kampanjen bli #HÅRDONOR. Her settes det fokus på at hår som klippes, og vanligvis kastes, er en ressurs som kan hjelpe andre. Vi håper mange flere vil ta utfordringen og bli hårdonor - en forandring med mening.

Olav fra Apollo Hårsenter overrekker en sjekk til Alopeciaforeningen

Støtter arbeidet for alopecia

Apollo Hårsenter møter mange som er rammet av alopecia og anbefaler alle å melde seg inn i Alopeciaforeningen Norge. Foreningen gjør mye for å bedre forholdene til de som er rammet av denne sykdommen og med flere medlemmer blir de enda sterkere. Alopeciaforeningen jobber blant annet aktivt for å bedre støtteordningene til dem som er rammet av alopecia. Et stadig pågående arbeid som er veldig viktig både for medlemmene og andre som har sykdommen. I 2017 ga dette arbeidet resultater! Den utvidede støtten som barn opp til 18 år har fått, gjelder nå også for unge voksne opp til 30 år. Et gledelig og motiverende resultat!

- Det er med stor glede og stolthet at vi i år kan overrekke en sjekk med over tre ganger så høyt beløp som i fjor, sier Olav Midtgarden, daglig leder for Apollo Hårsenter-kjeden. Vi håper at gaven vil bidra til at Alopeciaforeningen når ut til enda flere som er rammet av sykdommen; slik at flere kan bli medlemmer og gjennom foreningen få tilgang på informasjon og kontakt med andre som har alopecia.

Leder for Alopeciaforeningen, Oda Molstad, tok med glede imot bidraget.

Frisører fra Apollo Hårsenter poserer foran parykker
Parykker fra Apollo Hårsenter på Alopeciadagen 2019
To parykker fra Apollo Hårsenter

Alopecia og parykk

På vår utstillerstand bidro Elin fra Apollo Hårsenter Haugesund, Eva, Lise og Mette fra Apollo Hårsenter Oslo og Annette fra Apollo Hårsenter-kjedens hovedkontor. De viste frem mange flotte parykker laget av donorhår, slik at medlemmene kunne kjenne på og prøve disse fantastiske parykkene, og ønsket alle hjertelig velkomne til sitt lokale hårsenter.