Gå rett til innhold

Dette brukes donorhår til

Hege fra Drammen med spesialtilpasset parykk Hege fra Drammen med spesialtilpasset parykk Hege fra Drammen med spesialtilpasset parykk

Hjelp ved hårtap

Det kan være en stor utfordring å miste håret, enten man er ung eller gammel. Donerer du håret ditt, kan du hjelpe personer med hårtap grunnet hormonelle eller genetiske årsaker, men også de som har mistet håret grunnet sykdom. Uansett årsak, kan vi sammen gi dem følelsen av å få håret sitt tilbake.

Fint hår er viktig - særlig når du har mistet det

 

Ikke kast bort en sjanse til å hjelpe

Hår handler om personlig identitet. Mange som mister håret, føler at de også mister en del av seg selv. Det er dermed en viktig og givende handling du kan være med på; å gi flere håret og selvbildet tilbake. Der du ser avfall på gulvet, ser vi en ressurs som kunne hjulpet andre. Til våre parykker og hårerstatninger trenger vi nemlig naturlig hår. Hår som ellers ville blitt kastet. Derfor er både vi, og ikke minst de som trenger håret ditt, glad for at du vil bli med på laget og donere!

«Vi tar godt vare på håret vi får inn. Donorhår er veldig anvendelig – det floker sjelden, kan stripes, farges og få permanent», forsikrer Elin ved Apollo Hårsenter Haugesund, som har jobbet med hårløsninger i tretti år.

Haardonor015

Hege savnet en løsning som både så naturlig ut og var behagelig på. Nå har hun endelig fått det, med norsk donorhår.

Hårtap og en løsning som ikke synes

Hege fra Drammen er en av dem som har vært på en årelang jakt etter en løsning mot sitt hårtap, som både så naturlig ut og var behagelig på. Hun har dermed lang erfaring med ulike parykker. Helt siden 16-årsalderen har hun prøvd ut det meste som finnes på markedet. Nå har hun fått en hårløsning som er spesiallaget til hennes hode og med nydelig hår, donert av norske jenter.

«Jeg føler meg utrolig heldig som har fått dette donorhåret. Det reflekterer lyset på riktig måte og har så naturlige sjatteringer. Nå føler jeg meg som en helt vanlig kunde hos frisøren. Det har jeg aldri opplevd før!», sier hun og smiler.

For utfordringene har vært mange siden Heges hårtap startet i 11-årsalderen. Hun forteller at hun ble farget av en oppvekst hvor hun prøvde å gjemme seg bort og måtte lage seg en fasade. Hun ble usikker og valgte vekk ting. I tillegg opplevde hun mobbing og andre ting som kom i kjølvannet av det å være annerledes. Nå har Hege endelig funnet en løsning som ingen legger merke til, så nå er hun ikke lenger bekymret for hvor folk fester blikket. 

«Se meg i hodet, det er helt greit, du ser det ikke likevel!», ler hun.

Her kan du lese mer om Heges historie

Haardonor012

Gi bort håret til en med tynt hår

Julian fra Oslo opplevde at håret hans ble stadig tynnere. Det å miste håret gikk hardt ut over selvtilliten hans, ofte hadde han ikke lyst til å gå ut. I mange år følte han at han måtte passe på hele tiden, ha kontroll på at ingen var bak ham. Å legge bort capsen, var nærmest utenkelig. Uten den følte han seg helt blottlagt.  

«Jeg ville ikke snakke med familie og venner om håravfallet, det gikk rett og slett veldig hardt innpå meg. Det var trist å se meg selv i speilet», forteller Julian.

I dag har Julian fått hjelp ved Apollo Hårsenter i Oslo og har et hårsystem som både ser og føles helt ekte ut, som enkelt styles i ulike frisyrer.

«Dette håret kan jeg mikse, trikse og forme akkurat sånn jeg liker det», sier han fornøyd.

Her kan du lese mer om Julians historie.

Haardonor013

Tiril syns det er ganske tøft gjort av de som donerer bort håret sitt.

Donorhår ble løsningen på hårtapet

Tiril er en aktiv tenåringsjente fra Haugesund med en utfordring som ikke synes lenger. Tiril har nemlig alopecia areata og begynte å miste håret før hun ble ett år gammel. I første klasse var hun nesten hårløs, i tredje klasse mistet hun alt håret. Noen steder har håret vokst ut igjen, men på de stedene hun mangler hår, bruker hun hårdeler som er spesiallaget til henne. 

"Jeg er veldig glad i det håret jeg har nå. Det er ekte hår fra en norsk donor og kjennes så mykt og godt ut", forteller Tiril. Hør hennes historie her. 

Haardonor014

Håper flere vil donere håret sittt

Sprudlende Silje fra Ålesund håper at mange flere vil donere håret sitt, slik at de som ikke har eget hår kan få en bedre hverdag. Selv har Silje fått flott donorhår laget av hår som er donert her i Norge. Norsk donorhår går ikke gjennom kjemisk behandling og beholder dermed sine originale kvaliteter og skjellag. Dette gjør det like mykt og bevegelig på Siljes hode som det en gang var på hodet til den som donerte det. 

"Jeg får så mange komplimenter for håret, og det er ingen som ser at det ikke er mitt naturlige hår. Det beveger seg sammen med meg. Donorhår har forandret livet mitt og gjort det mye enklere", understreker Silje. Les Siljes historie her.