Gå rett til innhold

Historie

Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret

- Jeg syns det er ganske tøft å donere bort håret sitt!

Tiril har alopecia og begynte å miste håret før hun ble ett år gammel. For Tiril ble løsningen donorhår. Det er ekte hår fra en norsk donor og kjennes så mykt og godt ut, sier tenåringen.

Tiril er en sprudlende tenåringsjente fra Haugesund med en stor lidenskap for dyr.
- Jeg har vært interessert i hester helt siden jeg var liten. Selv om det er store dyr, er de veldig kjekke å holde på med. Jeg driver med både sprangridning og dressur.

Hårtapet begynte tidlig

Tiril har alopecia og begynte å miste håret før hun ble ett år gammel. I første klasse var hun nesten hårløs og i tredje klasse mistet hun absolutt alt håret. Flere ganger har hun opplevd at håret i perioder har kommet litt tilbake, for så å bli tynnere igjen. Tirils mor hadde også alopecia som barn.

- Alopecia er en autoimmun sykdom som liksom lever sitt eget liv. Plutselig har man mye hår og så har man ingenting. Folk er veldig nysgjerrige og spør mye. Noen spør om alopecia er smittsomt, men det er det ikke!

Tiril

Det er faktisk noen som spør om alopecia er smittsomt!

Løsningen ble donorhår

-Jeg har hatt flere ulike parykker, men nå har jeg fått tilbake noe av håret og bruker en hårdel som er festet i mitt eget hår. Jeg er veldig glad i det håret jeg har nå. Det er ekte hår fra en norsk donor og kjennes så mykt og godt ut.

Tiril har møtt en jente som har donert bort håret sitt. Det gjorde inntrykk på henne.

-Jeg tenker at det er ganske tøft å donere bort håret sitt. Det er veldig snilt av de. Hvis jeg ikke hadde hatt denne sykdommen, tror jeg at jeg ville spart håret mitt og donert det bort til noen som trengte det!

Tiril med ridehjelm og blond parykk står foran en hest