Gå rett til innhold
NYHET! Nå kan du bestille digital konsultasjon. Les mer

Historie

Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret

Vårin fikk tynt hår som tenåring

Vårin var kun 14 år gammel da hun merket at håret begynte å bli tynt – uten at hun visste årsaken. Med en spesiallaget hårdel av norsk donorhår, har hun endelig fått selvtilliten tilbake.

Vårin hadde helt normal hårvekst da hun var liten. Det var først som fjortenåring hun merket at noe ikke var helt som det skulle: Føltes ikke hestehalen litt tynnere enn vanlig? Eller var det bare noe hun innbilte seg?

Prøvde «alt» for å bremse hårtapet

Dessverre var det ikke bare innbilning. Det tok ikke lang tid før venner og klassekamerater kommenterte at «Oi, jeg ser du har blitt tynn i håret!» og «Jeg kan se hodebunnen din!».

– Det var så vondt å høre. Jeg var jo bare 14 år, sier Vårin. – Først forsøkte jeg å skjule det tynne håret med ulike frisyrer, og jeg farget også håret mørkt. Men det ble bare verre, og det var da jeg skjønte at noe måtte være galt.

Tenåringsjenta startet en fortvilet jakt etter noe som kunne bremse hårtapet. Hun brukte mye tid på Google i en evig søken etter tips og mulige løsninger. Store summer gikk med til vitaminer, kosttilskudd og andre kurer – uten resultat. I en periode gikk hun regelmessig til frisør for å sette inn Extensions, men heller ikke dette ble en varig løsning. Vårin forsøkte «alt», men håret ble bare tynnere og tynnere.

Vårin Historie 1
Vårin Historie 2
En ung kvinne får håret stusset hos Apollo Hårsenter Bodø

Ble diagnostisert med alopecia areata

Det tynne håret gikk hardt utover den unge jentas selvtillit. Hun ble mer innesluttet og gikk sjeldnere ut. Etter år med prøving og feiling, foreslo frisøren hennes at hun burde søke hjelp hos fastlegen. Her fikk Vårin henvisning videre til hudlege, og ble til slutt diagnostisert med alopecia areata. Den autoimmune sykdommen forårsaker flekkvis eller fullstendig hårtap.

Da Vårin fikk diagnosen, hadde det gått hele 7 år siden hun først la merke til hårtapet.

 

Fikk hjelp hos Apollo Hårsenter Bodø

Diagnosen gjorde det lettere for Vårin å akseptere hårtapet, men savnet etter fyldig hår var fortsatt like stort. Løsningen ble en konsultasjon hos Apollo Hårsenter Bodø hvor hun fikk god veiledning fra hårspesialist Nina. I dag har Vårin en spesiallaget hårdel av norsk donorhår. Hårdelen kan styles, rettes ut og krølles – akkurat slik som vanlig hår kan.

– Jeg skulle ønske jeg visste om Apollo Hårsenter da jeg var tenåring, forteller Vårin. – Da hadde jeg sluppet alle disse årene hvor jeg så meg selv i speilet, ikke likte det jeg så og bestemte meg for å ikke gå ut den dagen. Jeg tror det hadde spart meg for mange år med dårlig selvtillit og frustrasjon.

 

Vårin

Det var en utrolig stor forandring! Jeg gikk fra å nesten ikke ha noe hår til å plutselig få mye. Det har bare vært positiv respons fra venner og familie, jeg tror de ser at jeg endelig føler meg mer som «meg» igjen.