Gå rett til innhold
NYHET! Nå kan du bestille digital konsultasjon. Les mer

Historie

Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret

- Det bør ikke være tabu å snakke om hårerstatning

Trine Irén var 14 år da hun begynte å miste håret – uten at hun ante årsaken. Før den tid var hun stolt av sitt lange, tykke og blonde hår.

Da hodebunnen begynte å synes startet Trine Irén å dekke til hodet med hodeplagg, også på sommeren.  – Jeg følte meg fanget i den lua. Det er veldig tabu å snakke om hårtap som ung kvinne. Jeg tenkte at folk snakket om meg bak ryggen min, forteller ettbarnsmoren.

Først i fjor fikk Trine Irén vite at hun mest sannsynlig led av hudsykdommen alopecia, og dermed endret alt seg.

– Det var da jeg innså hvor viktig håret var for meg, og hvor mye hårtapet hadde preget meg. Jeg vurderte hårtransplantasjon, men det var før jeg fant ut at jeg kunne begynne å bruke hårdel, sier hun. 31-åringen forstår ikke hvorfor mange vegrer seg for å innrømme at de har funnet en løsning på hårtapet.

– Man skal ikke skjemmes over det. Når man ser hvor mange som lar seg slankeoperere, eller tar silikon, så synes jeg ikke det skal være tabu å snakke om håret, sier hun.

Trine Irén

Man skal ikke skjemmes over det. Når man ser hvor mange som lar seg slankeoperere, eller tar silikon, så synes jeg ikke det skal være tabu å snakke om håret.

Nyter komplimentene

Trine Irén merket fort at selvtilliten ble mye bedre da hun fikk tilbake det lange håret hun hadde hatt i sin ungdom. – Jeg hadde jo gått halve livet uten hår, så det tok litt tid å bli vant til det. Men det å kunne stå foran speilet og gre håret, flette, og stelle det var en helt fantastisk følelse.

Trine Irén ble igjen den jenta hun følte at hun alltid hadde vært. Nå koser hun seg med alle komplimentene.  – Spesielt de jeg får fra samboeren min og datteren min. Hun sier at jeg er blitt så fin på håret, smiler Trine Irén.

Trine Iren med moderne blond parykk fra Apollo Hårsenter