Gå rett til innhold
NYHET! Nå kan du bestille digital konsultasjon. Les mer

Historie

Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret

Nytt hår – nytt liv!

Stress og stort psykisk press førte til at Elin mistet håret da hun var rundt tretti år. Men med god veiledning og hjelp fra Apollo Hårsenter gjennom mange år, nyter hun i dag et harmonisk og rolig liv som pensjonist med donorhår.

Frem til Elin fylte 30 år hadde hun helt normalt hår, men stresset og totalbelastningen det var å ha tre små barn, hvor det ene var psykisk utviklingshemmet, tæret på kroppen. Det gav seg utslag i at håret til trebarnsmoren ble tynnere og tynnere.


– Da jeg våknet på morgenen så jeg at håret lå igjen på puta. Etterhvert var det bare noen striper med hår igjen på toppen. Jeg ble derfor tatt inn til legekontroller for å finne ut hva det kunne være. Konklusjonen var at det var en psykisk påkjenning etter alt stresset jeg hadde, forteller Elin.

Prøvde alt mulig

I takt med at håret forsvant, sank også selvfølelsen hennes betraktelig. Spesielt det at blikket til folk hele tiden vandret oppe på hodet hennes, var tøft. Derfor prøve hun alle mulige måter å få håret tilbake på.
– Jeg prøvde jo alt; laser, vitaminer, kurer, men det gav liten effekt. Så møtte jeg en frisørdame jeg kjente litt fra før, og hun anbefalte hårerstatning fra Apollo Hårsenter, forteller Elin.

Nytt liv med hårdel

Etter å ha fått hjelp med hos Apollo Hårsenter i Trondheim, var det som å våkne opp til et nytt liv for Elin.
– Med den hjelpen jeg fikk her, følte jeg at jeg vokste mange centimeter. Jeg fikk både økt selvtillit og en bedre hverdag, forteller Elin. 

Elin

Jeg prøvde jo alt; laser, vitaminer, kurer, men det gav liten effekt. Så møtte jeg en frisørdame jeg kjente litt fra før, og hun anbefalte hårerstatning fra Apollo Hårsenter.

Hjelp fra hårdonor

Hos Apollo Hårsenter i Trondheim hadde Elin sin faste spesialist, Eli, i mange år. Da hun gikk av med pensjon i fjor, tok Belinda over. Det ble også starten på et nytt kapittel for Elin.
– Belinda hadde veldig god erfaring med donorhår, så hun lurte på om jeg kunne tenke meg å prøve det siden jeg skulle ha nye hårdeler likevel. Og det var midt i blinken for meg, sier Elin.

Donorhåret Elin har i dag, kommer fra en jente på 17 år fra Overhalla, et sted Elin ofte besøker i fritiden sin. Det lokale tilsnittet synes hun er ekstra stas. Samtidig er hun svært takknemlig og stolt av den unge hårdonoren.


– Når du er 17 år skal du jaggu meg være modig for å klippe av deg håret, selv om det vokser ut igjen. Det er tøft gjort av unge jenter å stille som hårdonor. Det sier mye om omtanken de har for andre. Å donere bort håret til folk som trenger det, det er helt toppers, sier Elin.

Elin med moderne brun hårdel fra Apollo Hårsenter
Elin med brun hårdel fra Apollo Hårsenter poserer i natur

Rolig og avstressende

Elin og mannen har alltid likt seg på landet. Så da de ble pensjonister, flyttet de fra byen for å ha et rolig og harmonisk pensjonistliv tett på naturen. For naturopplevelser er en svært viktig del av livet deres.

–Å være ute i naturen, og spesielt å fiske, er befriende. Nå bruker vi naturen hver dag. Her har vi en stressfri tilværelse uten jag og mas. Jeg kjenner at jeg blir glad og rolig av det i hele kroppen, forteller Elin.