Gå rett til innhold

Historie

Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret

- Jeg er veldig åpen om at jeg har hårdel

Eirin fikk leukemi som 15-åring og mistet alt håret. Som for tenåringer flest betydde håret alt, og når det forsvant, følte hun det som om personligheten hennes også ble litt borte.

Selv om håret kom tilbake etter endt behandling, var det ikke som før. Nå er det 9 år siden hun kom til Apollo Hårsenter for første gang og kunne bytte ut parykken med spesiallagde hårdeler. Det har hun ikke angret på!

Da håret hennes vokste tilbake etter sykdommen, hadde det endret både farge, fylde og struktur. – Det var blitt veldig tynt, svart og krøllete. Etter hvert begynte jeg å miste det flekkvis også, og der kom det aldri tilbake. 

Vanlig standard-parykk ble Eirins første løsning på hårtapet, men gleden var stor da hun mange år senere ble introdusert for hårdeler hos Apollo Hårsenter.
- Jeg visste ikke at det gikk an en gang. Jeg trodde parykk var den eneste muligheten, men det finnes andre smarte løsninger.

Eirin

Ikke nøl. Ta kontakt. Det finnes hjelp å få!

Minner om hair extentions

For de som er usikre på hva en hårdel er, forklarer Eirin sin hårløsning slik:
- På en måte er det som hair extentions, bare at den er større og dekker hele krona. Den er også festet med en extentions-festemetode, microlinks. Det er veldig behagelig å ha på, og jeg dusjer, styler og setter opp håret helt som vanlig. 

Eirin med blond parykk fra Apollo Hårsenter

Aktiv livsstil

Eirin bor i dag på Sørum, men er opprinnelig fra Lofoten. Hun er glad i trening og friluftsliv, og livet med hårdel setter ingen demper på aktivitetsnivået.
- Jeg er veldig glad i spinning. Og jeg elsker å være ute, med tre hunder er jeg jo nødt til det. Uansett om det er på fjelltur eller fisketur, så er håret med – det sitter jo på!

Før en Thailand-tur uroet hun seg likevel for om håret ville sitte på i varmen, men bekymringen var grunnløs:
– Det var tre uker med bading, saltvann og sol, og jeg var like fin da jeg kom hjem!

Eirin med blond parykk poserer i regnet

Åpenhet er viktig

Eirin mener det er viktig å ha en avslappet holdning til egne hårutfordringer, da slipper man negative reaksjoner fra andre.
– Jeg er veldig åpen om at jeg har hårdel, og alle rundt meg vet det. Hvis jeg skulle skjule det, ville jeg jo også utstråle usikkerhet. Jeg trekker meg ikke unna hvis folk kommer og tar på håret mitt. Det er ikke farlig eller noe tabu for meg. Det er meg!

Råd til unge med hårtap

Det var tungt å miste håret som tenåring, men hvis Eirin skulle gitt råd til andre i samme situasjon vet hun hva hun ville sagt:
– Jeg synes det er så dumt at det skal være tabu å miste håret. Du mister håret, men du er den samme personen. Ikke nøl. Ta kontakt. Det finnes hjelp å få!