Gå rett til innhold
NYHET! Nå kan du bestille digital konsultasjon. Les mer

Historie

Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret

- Jeg lever fritt

Erika er både student og småbarnsmor. Hun lever livet hun ønsker å leve til tross for at hun begynte å miste håret i svært ung alder.

Erika begynte å miste håret for to år siden og oppsøkte legen sin for å få hjelp.  Han fant ut at det var Alopecia Areata som forårsaket hennes håravfall.

Alopecia er en autoimmun sykdom som kan ligge latent i kroppen. Man vet ikke helt hvorfor noen får det, men kanskje utløses det av blant annet av stress eller sorg.

Erika

Jeg lever livet mitt fritt slik jeg ønsker å leve det. Håret mitt styrer ikke meg.

Hårerstatningen gir frihet

Det første året skjulte hun hårtapet ved å bruke luer, caps eller skaut. I 2017 søkte hun hjelp hos Apollo Hårcenter i Stockholm og fikk et permanent hårsystem. Dette er spesiallagde hårdeler som er skreddersydd til Erika, og som festes på områdene på hodet hvor håret er helt eller delvis borte.

– Det føles bra med nytt hår! Jeg trenger ikke lenger alle hodeplaggene jeg tidligere var avhengig av, og jeg kan leve som alle andre uten å tenke på håret.

Erika vet ikke om hun noen gang vil få håret tilbake så hun må, som andre med denne diagnosen, rett og slett ta tiden til hjelp

– I begynnelsen ble jeg redd og tenkte mye på hva som ville bli det neste. Men Alopecia er jo ikke farlig. Jeg har tatt grep i livet for å leve roligere og sunnere og jeg håper jo at håret en dag vokser ut igjen.

Erika skjuler det tidlige hårtapet med naturlig parykk fra Apollo Hårsenter