Gå rett til innhold
NYHET! Nå kan du bestille digital konsultasjon. Les mer

Historie

Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret

– Herlig når vinden rusker i håret!

De lyse lokkene til Lill-Eva ble tynnere og tynnere. Etter hvert begynte hårtapet å tære på selvfølelsen. Nå har Lill-Eva oppsøkt hjelp hos Apollo Hårsenter, og dét har hun ikke angret på.

Som liten hadde hun kallenavnet gullhår, og da hun begynte på barneskolen var håret hennes så langt og tykt at alle de andre jentene i klassen hele tiden ville flette det.
– Jeg husker det var lysegult, med litt mørkere hår under. Det ble vekselsvis lyst og mørkt når det ble flettet, noe som var skikkelig fint, forteller Lill-Eva.

Ble tynn i håret

I tenårene begynte håret hennes imidlertid å bli gradvis tynnere. Dette eskalerte ytterligere etter at hun fikk barn. Etterhvert ble hårtapet veldig vanskelig å håndtere for henne. 


– Håret ble altoppslukende, og jeg gikk hele tiden og passet på at det tynne håret mitt lå rett. Det var veldig slitsom å ha det sånn, sier Lill-Eva. 

Fikk hårerstatning hos Apollo Hårsenter


Løsningen ble å oppsøke Randi på Apollo Hårsenter i Tromsø. Her fikk Lill-Eva gode råd og valgte å gå for en løsning med permanente hårdeler, som ga henne tykt, naturlig og fint hår igjen. 


– Jeg gikk noen runder med meg selv før jeg tok steget og oppsøkte Apollo Hårsenter, men jeg har ikke angret. Det har helt klart hatt en positiv innvirkning på meg. Nå føler jeg meg mer vel – og mer kvinnelig rett og slett, forklarer Lill-Eva.

Lill-Eva

Jeg gikk hele tiden og passet på at det tynne håret mitt lå rett. Det var veldig slitsom å ha det sånn!

Blir behandlet diskret

Å gå jevnlig til Randi hos Apollo Hårsenter har vært en fin opplevelse for Lill-Eva. Her føler hun seg både velkommen og godt ivaretatt. 
– Randi er veldig forståelsesfull og flink på dette med diskresjon. Hun loser meg fint inn på sin avdeling, som er skjermet fra resten av salongen. For meg, og sikkert for mange andre også, er det ganske viktig at man ikke sitter ute blant de andre kundene. Jeg synes i hvert fall det er fint å kunne få sitte i fred og ikke blottlegge meg helt, forteller Lill-Eva. 

 

Nyter å være ute

Lill-Eva er mye på farten, og lenge borte fra hjemmet i forbindelse med jobben sin. Når hun er hjemme og skal koble av, er det fjellet, skogen og naturen hun oppsøker. 
– Når jeg nå er ute på fjellet og vinden rusker i håret, synes jeg det bare er herlig. Jeg føler at det er sånn det skal være, og jeg er ikke redd for at håret skal løsne – det sitter godt på. Det gir meg mye å kunne være ute i naturen i all slags vær, da får jeg virkelig ladet batteriene, sier Lill-Eva.

Lill Eva med blond hårerstatning fra Apollo Hårsenter
Lill Eva med spesialtilpasset hårdel fra Apollo Hårsenter

Hjelpe andre som er tynne i håret


Tidligere har det ikke vært lett for Lill-Eva å prate om hårtapet og det å ha hårdeler. Men med tiden har hun blitt mer trygg på seg selv og mer åpen om det hele. 


– Når jeg ser andre som er tynne i håret, har jeg så lyst til å prate med dem og fortelle at det er hjelp å få. For jeg tror nok at jeg vet hva de tenker og føler, siden jeg har vært gjennom det selv – og etter at jeg fikk hårerstatning har hverdagen min blitt så mye bedre. Det unner jeg virkelig andre med samme utfordring å oppleve, avslutter Lill-Eva.