Gå rett til innhold

Historie

Ung mann med krøllete og mørkt hår Ung mann med krøllete og mørkt hår Ung mann med krøllete og mørkt hår

Har hårdel, trener like aktivt

Lurer du på om du kan trene like mye som før, dersom du får deg hårerstatning? – Med hårdel kan jeg praktisere min store lidenskap; fotball, like aktivt som før, men uten capsen, bekrefter Stian med en liten latter.

Hårtap rammer alle - også fotballspillere og andre aktive menn og kvinner. Det å få tynt hår på toppen er nemlig ikke noe bare eldre personer opplever. For Stians del startet hårtapet da han bare var 17–18 år gammel, ikke helt uventet.
– Både faren min og brødrene mine har lite hår på hodet, så jeg var forberedt på det, men jeg forsonet meg egentlig aldri med det speilbildet, forteller Stian.
I en lengre periode ble capsen et nødvendig tilbehør, slik den ofte er for så mange andre unge menn.
– Jeg brukte mye caps, skal innrømme dét. Den ble liksom min faste følgesvenn, men på fotballbanen måtte den av. Da følte jeg meg mer blottlagt, forteller den aktive hedmarkingen åpent.

Stian

Jeg kan gjøre alt som normalt, og fotball er noe jeg bruker mye tid på. Stort sett hver dag i grunn …

Trener og dusjer med hårdel

At Stians store lidenskap er fotball, legger han ikke skjul på. Det var derfor avgjørende for ham at han kunne leve som før da han bestemte seg for å få hjelp med hårtapet.
– Jeg kan gjøre alt som normalt, og fotball er noe jeg bruker mye tid på. Stort sett hver dag i grunn … enten jeg ser det på TV, trener selv eller er trener for andre. Å bruke hårdeler har ikke påvirket min trening eller livsstil, annet enn at jeg nå ikke tenker over at capsen er lagt bort, bekrefter han fornøyd.

Stian med blond hårdel fra Apollo Hårsenter

Å bli tynnhåret kan endre selvbildet

Mange som opplever å miste håret tidlig, merker også at selvfølelsen påvirkes. Stian forteller at han har flere kamerater som begynner å bli tynnhårede, som vurderer å gjøre det samme som ham.
– Jeg syntes iallfall det var godt å få tilbake håret og merket det umiddelbart på selvtilliten. I tillegg var det selvsagt hyggelig at også kjæresten min ble positivt overrasket da jeg fortalte at jeg brukte hårdel.

Stian Historie 3

En hårløsning som ikke synes

Det var en venninne som tipset ham om Apollo Hårsenter. I dag har han flere hårdeler han veksler mellom og synes det fungerer bra.
– Jeg drar innom hårsenteret for klipp og styling av håret én gang i måneden. Det føles alltid veldig bra å freshe seg opp litt, smiler Stian. Og forteller jeg til noen at jeg bruker hårdeler, blir de alltid like overrasket, de har ikke hatt snøring på at det ikke er mitt ekte hår, legger han fornøyd til.