Gå rett til innhold

Historie

Ung mann med krøllete og mørkt hår Ung mann med krøllete og mørkt hår Ung mann med krøllete og mørkt hår

– Jeg elsker å gjøre tabuer om hårtap og hårerstatning til skamme

Vidar oppfatter ikke seg selv som spesielt forfengelig, men da han begynte å miste håret tidlig i 20-årene kjente han på en tapsfølelse og fikk et negativt fokus på eget ytre.

– For de som ikke har komplekser med hårtap, bør man være fornøyd «som man er». Men for meg var det en meget stor tapsfølelse å miste håret i så tidlig alder. Jeg oppfatter ikke meg selv som spesielt forfengelig, men uten hår kjente jeg meg ikke vel og fikk et negativt fokus på eget ytre. Jeg har hatt hårerstatning siden 1991 og har aldri angret en dag.

Vidar

Mange tenker nok at en hårdel kan falle av i forskjellige situasjoner. Det er feil.

Tabuer til skamme med selvironi og godt humør

Det har aldri vært noe tabu for Vidar å bruke hårerstatning. - Jeg ser lyst på livet og har det rett og slett moro med å gjøre tabuer om hårerstatning til skamme. Jeg husker for eksempel at min svigermor syntes dette var rart og noe man ikke snakket om. Det morsomme var at hun ikke hadde lagt merke til at jeg hadde begynt med hårdel, fordi jeg tok det veldig gradvis. En gang vi var på ferietur sammen i Europa, kom jeg litt sent ned til hotellfrokosten. Jeg satte håret løst på uten å feste det, gikk bort til bordet hvor familien satt, og hilste god morgen til min svigermor ved å ta av meg hårdelen på samme måte som jeg ville ha tatt av meg en caps. Det ble først stillhet, før latteren brøt løs. Tabuet forsvant der og da!

– Når jeg får nyansatte på jobb, venter jeg gjerne en god stund med å fortelle at jeg har hårdel. Etter noen uker, eller måneder, kan jeg f.eks. i lunsjen løsne hårdelen litt i forkant for å klø meg litt under den. Da er det alltid mange artige ansiktsuttrykk og reaksjoner som gjør seg gjeldende! Hittil er det ingen som har lagt merke til at jeg har en hårdel - før jeg har avslørt meg selv.

Vidar med spesialtilpasset hårerstatning fra Apollo Hårsenter

Isbading og strikkhopping gir adrenalinkick med håret i behold

– Mange tenker nok at en hårdel kan falle av i forskjellige situasjoner. Det er feil. Jeg er aktiv isbader, trives med hobby-langrenn, har kjørt den tøffe vannsklia «Magasuget» i Bø Sommarland og har blitt skutt ut i strikk fra bakken med en belastning på 4G. Jeg har aldri måtte lete etter hårerstatningen eller «rette på» sveisen etter gjennomførte adrenalinkick. 

Håret er alltid på plass, sier Vidar, som også lever aktivt og sosialt liv i det frikirkelige miljøet.