Gå rett til innhold
NYHET! Nå kan du bestille digital konsultasjon. Les mer

Historie

Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret

- Angsten ble borte med en gang!

Anita var 12 år første gangen hun fikk flekkvis håravfall, og det ble konstatert at hun hadde hudsykdommen alopecia. Den gang vokste håret ut igjen etter en stund.

Tretten år etter det første utbruddet blusset håravfallet imidlertid opp igjen i forbindelse med hennes første graviditet. Denne gangen viste det seg at håret ikke kom til å vokse tilbake. 

I ti år prøvde Anita alt fra piller til forskjellige produkter for å få tilbake håret, men de hårløse flekkene ble bare større og større.

- Jeg la merke til at folk ikke lenger så meg i øynene når de snakket med meg, men snarere hadde blikket sitt på hårfestet mitt. 

Anita prøvde å gre seg slik at håret dekket over de hårløse flekkene, men "hentesveisen” var ikke lett å skjule. Anita fikk dårligere selvtillit, ble mer innesluttet og takket nei til sosiale invitasjoner – til tross for at hun innerst inne hadde lyst til å bli med. 

Anita

Jeg la merke til at folk ikke lenger så meg i øynene når de snakket med meg, men snarere hadde blikket sitt på hårfestet mitt.

Håret er ikke lenger en bekymring

En annonse for Apollo Hårsenter i avisen endret alt, og i fjor fikk Anita permanent hårdel for første gang.

- Alle bekymringer, angst, og vonde tanker ble borte med en gang. Jeg gruer meg ikke lenger til ting, og bruker ikke energi på håret slik jeg gjorde før. 

Anita ble mye mer sosial, og forteller at hun nå er med på det meste, uansett lyssetting. Til og med mannen hennes har merket stor forskjell. 

- Mannen min sier at jeg er blitt mye gladere og enklere å ha med å gjøre!

Anita Historie 3