Gå rett til innhold

Historie

Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret

– Jeg føler meg penere

Ann Kristin har alltid hatt lite hår, men i 30-årsalderen var hun ikke fornøyd. Tre graviditeter påvirket hårveksten, og da hun i tillegg fikk diagnosen cøliaki, sluttet håret helt å vokse.

– Jeg tenkte jo på det, men man fortrenger også litt. Jeg kunne sikkert ha levd med det tynne håret, men hvis man skal ut på noe, og man pynter seg, så ønsker jo alle å se pene ut.

Løsningen da ble at hun fokuserte på andre ting ved seg selv som hun synes var penere enn håret. Det Ann Kristin kaller en indre prosess strakk seg over ti år.

– Etter hvert klarte jeg å akseptere hårtapet og slo meg til ro med at jeg måtte leve med håret mitt slik det var. 

Trebarnsmoren mener omgivelsene har forståelse for hårtap i sammenheng med kreftbehandling eller sykdom i hodebunnen, mens naturlig hårtap hos en kvinne i 35-årsalderen fortsatt er tabu.

Ann Kristin

Ikke vent så lenge med å gjøre noe med hårproblemet som jeg gjorde!

Ikke vent for lenge

Da Ann Kristins trofaste frisør, Janne, nylig begynte å arbeide i Apollo Hårsenter Oslo, foreslo hun at et permanent hårsystem kunne være en god løsning. Ann Kristin var positiv.

Etter noen justeringer er hun i dag svært fornøyd med sitt nye hår og ser lyst på livet.

– Nå er jeg godt fornøyd, og mitt råd til andre er å ikke vente så lenge med å gjøre noe med hårproblemet som jeg gjorde!

Ann Kristin med hårdel fra Apollo Hårsenter

Føler seg penere

– Det nye håret har ikke forandret min personlighet og det har heller ikke forandret hvem jeg er. Men det gjør at jeg føler meg penere, mer attraktiv og jeg har mindre frykt for fremtiden, forteller Ann Kristin.

– Frykt for fremtiden?

– Ja, vi vet at man ofte får mindre hår når man er 60-70 år, og ettersom jeg alltid har hatt svært lite og tynt babyhår, så fryktet jeg at det kun ville bli verre.

Takket være hårdelen vet hun nå at hun også vil ha fint hår når hun blir eldre. Det gjør at Ann Kristin slipper å bekymre seg for å miste mer hår.