Gå rett til innhold
NYHET! Nå kan du bestille digital konsultasjon. Les mer

Historie

Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret

– Mer hår har gjort meg mer sosial!

Brit har slitt med tynt hår og dårlig selvtillit hele livet. Da hun så en annonse for Apollo Hårsenter, tok hun «steget» og fikk hjelp med sitt hårtap. Nå har selvtilliten kommet tilbake.

Etter fylte førti, fikk Brit stadig høyere viker. Etter hvert ble det også tynt oppe i krona, noe som plaget henne og bød på problemer i hverdagen.
– På den tiden var jeg ikke så glad i å være ute blant folk, spesielt i store forsamlinger. Da ville jeg helst sitte så langt bak som mulig for å slippe å ha noen bak meg. Jeg følte liksom at alle så på håret mitt, så det var ofte litt problematisk, forteller Brit.

Fønet for volum i det tynne håret

For å få volum på håret, og dekke over vikene, ble føneren tatt flittig i bruk.
– Jeg var jo så tynn i håret at jeg måtte føne det hver eneste morgen. Men skulle jeg bort på kvelden, så var det helt nødvendig å ta en ny runde med føneren for å få litt høyde. Og når jeg var utendørs, var jeg livredd for at det skulle komme noen regndråper. For da ble sveisen helt flatt med en gang. Så jeg hadde jo dette hengende over meg hele tiden, forklarer Brit.

Brit

Det var en veldig god følelse å være fin på håret igjen.

Fikk hjelp med hårtapet

Vendingen for Brit ble at hun så en annonse for Apollo Hårsenter på Hamar. Hun tok mot til seg og oppsøkte hårsenteret, hvor hun ble godt mottatt og fikk hjelp.
– Den første gangen jeg kom ut fra Apollo, var det så artig å speile seg i butikkvinduene. Plutselig var jeg ikke redd for at det skulle begynne å blåse eller komme noen regndråper lenger. Det var en veldig god følelse å være fin på håret igjen, forteller Brit.

Spesialister på parykker og hårdeler, også for grått hår

Siden Brit ikke selv bor på Hamar, byttet hun over til Apollo Hårsenter i Gjøvik, etter å ha reist til Hamar jevnlig over tid. På Gjøvik går hun nå til Agnete, som er spesialist på hårdeler og parykker.
– Jeg var veldig godt fornøyd med begge plasser, men det er jo mer lettvint å være på Gjøvik, da. Og så er det alltid hyggelig å slå av en prat med Agnete når jeg sitter i frisørstolen. Da slapper jeg godt av, sier Brit.

Brit smiler over sin ny hårdel fra Apollo Hårsenter

Åpenhet kan hjelpe kvinner med tynt hår

Brit har ikke vært redd for å fortelle at hun har fått hjelp med hårtapet, og synes ikke det er noe å legge skjul på, særlig ikke hvis det kan bidra til å hjelpe andre i samme situasjon.
– Jeg har fått veldig mange komplimenter og positive bemerkninger på håret mitt etter at jeg begynte å gå til Apollo Hårsenter. Så hvis jeg kan hjelpe andre gjennom å snakke om hårtap for kvinner, er det bare positivt, forklarer Brit.  

Hårdeler ga boost for selvtilliten

Hverdagen til Brit er en helt annen i dag enn da hun var bekymret for store forsamlinger. Etter at hun begynte med hårdeler, har hun nemlig fått langt bedre selvtillit igjen.
– Jeg har aldri angret ett sekund på at jeg gjorde dette! Nå er jo alt så mye enklere, jeg koser meg veldig ute og frykter heller ikke store tilstelninger lenger. Jeg har rett og slett blitt mye mer sosial, forteller Brit.