Skip to content

Historie

Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret

- Man bryr seg jo om hva andre synes!

Jeanette har hatt hudsykdommen Alopecia hele livet, og har dermed aldri vært vant til å ha mye hår. Men hun drømte likevel om tykt hår.

– Selv om Alopeciaen har vært en del av min identitet, så blir man aldri helt komfortabel med det. Man bryr seg jo om hva andre synes, spesielt når man i utgangspunktet er så sjenert som meg, forteller 24-åringen.  

Jeanette brukte derfor mye skaut i oppveksten. Noen parykker ble det også etterhvert, men de var ukomfortable og klødde. Det var først da hun fikk spesiallagde parykker fra Apollo Hårsenter for noen år siden, at livet og selvtilliten fikk et realt opprykk.  – Jeg syntes det var helt fantastisk! Nå har jeg to spesialparykker som jeg veksler mellom.

Parykkene er festet til hodet med tape, og sitter godt, noe som er viktig for Jeanette siden hun trener mye.

Jeanette ønsker at det skal lett for andre å finne informasjon om at det finnes gode løsninger om man mister håret. - Det er fort gjort å føle seg alene med problemet.

Jeanette

Det er fort gjort å føle seg alene med problemet.

Føler seg mer feminin

– Jeg har et kjempegodt liv selv om jeg ikke har eget hår, men etter at jeg fikk spesialparykkene merker jeg at jeg har begynt å komme mer ut av skallet mitt. Jeg føler meg mer feminin med det lange, fine håret, forteller Jeanette.

Parykk fra Apollo Hårsenter skjuler Jeanettes hårtap