Gå rett til innhold
NYHET! Nå kan du bestille digital konsultasjon. Les mer

Historie

Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret

- Det nye håret har gitt meg nytt liv!

Det var bare håret som manglet etter at Marit hadde vunnet over kreften. Men det kom aldri tilbake av seg selv.

Marit arbeider som sykepleier på et legekontor, men i 2011 ble hun selv pasient etter å ha fått diagnosen brystkreft. Som en følge av behandlingen opplevde Marit hårtap, en erfaring hun deler med mange andre kreftpasienter.

– Leger og andre fortalte at det helt sikkert ville vokse ut igjen etter behandlingen. Jeg så veldig frem til det. Jeg har alltid hatt et fint og kraftig hår og var veldig glad i å skifte frisyre, forteller Marit

Marit

For meg var det dramatisk og jeg var meget lei meg. Spesielt ille var det da både øyevipper og øyenbryn forsvant og ansiktet mitt ble helt uttrykksløst.

Håret vokste ikke ut 

Til Marits fortvilelse vokste ikke håret ut igjen. Årene gikk og hun var på flere legekontroller og etter hvert til hudspesialist. Legen mente at den antiøstrogene behandlingen som Marit tok muligens kunne være forklaringen da hårtap er en mulig bivirkning av medisinen. 

– For meg var det dramatisk og jeg var meget lei meg. Spesielt ille var det da både øyevipper og øyenbryn forsvant og ansiktet mitt ble helt uttrykksløst. Jeg prøvde forskjellige kurer og B-vitaminer.

- Venner jeg møtte kjente meg ikke igjen og det var flaut. En gutt kommenterte «hun så ikke ut som en dame», og det var jeg enig i. Parykk ble løsningen, men etter et halvt år hadde jeg fått nok av den. 

– Jeg likte den ikke. Jeg var ikke bekvem med den og den passet ikke i vær og vind. Da ville jeg heller vente på at håret skulle komme tilbake.

Marit med tøff sveis og hårdel fra Apollo Hårsenter

Minnet om kreften

Det største problemet for Marit var likevel at hårtapet hele tiden minnet henne om brystkreften.

– Jeg klarte ikke å glemme kreften, til tross for at jeg hadde veldig lyst å bli ferdig med den etter behandlingen. For meg hang disse tingene tett sammen. Jeg klarte bare ikke å legge det bak meg på grunn av mangelen på hår, og det var veldig trist.

Takket være en annonse i avisen kom Marit i kontakt med hårspesialisten Elin i Apollo Hårsenter i Haugesund. Hun foreslo at Marit skulle prøve en permanent hårdel.

– Først var jeg litt skeptisk og spent, men så ba jeg Elin bare gjøre det hun mente passet meg. Hun spurte meg på hvilken side jeg pleide å ha skillen, men det husket jeg faktisk ikke der og da, innrømmer Marit.

Resultatet ble veldig bra. Rett etter timen hos Apollo Hårsenter dro Marit til en venninne: «Jeg har fått deg tilbake!» hadde venninnen ropt begeistret da hun så den nye frisyren.

– Det var helt fantastisk, der var jeg jo! Jeg ville bare gå rundt og vise meg for folk. Og jeg behøver aldri å få grått hår hvis jeg selv ikke vil, smiler Marit lurt.

Marit får stylet håret hos sitt lokale Apollo Hårsenter

Gull verdt

Avslutningsvis ønsker Marit å rose spesialistene på Apollo Hårsenter.

– Det er gull verdt at noen vil bry seg om oss og spesialisere seg på disse problemene. De gjør et utrolig meningsfullt arbeid, og gir mange av oss livet tilbake slik at vi kan være oss selv igjen. Jeg er evig takknemlig for det.