Gå rett til innhold
NYHET! Nå kan du bestille digital konsultasjon. Les mer

Historie

Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret

– Et friere og bedre liv

– Nå er jeg kjempefornøyd! Jeg har fått et lettere og bedre liv. Den viktigste fordelen med det nye håret er at jeg har blitt mye friere og betydelig mindre reservert, forteller Hellen.

Hudsykdommen psoriasis var årsaken til at Hellens hår ble veldig tynt. Når hodebunnen lyste igjennom det glisne håret var det ikke lett for henne å føle seg vel. 

– Jeg følte at alle bare så hodebunnen min og ikke hele meg. Når jeg sto foran speilet tenkte jeg at dette er ikke meg.

Parykk ble den første løsningen hun tydde til, etter tips fra en kollega som også brukte parykk. Hellen følte seg fin med parykken, men var ofte engstelig for at de demente, som hun arbeider med, eller barnebarna skulle dytte parykken på skrå når de ga henne en klem.

Det hendte at hun takket nei til å gå eller sykle en tur da frykten for at parykken skulle blåse av alltid var der. Da Hellen to år senere så Apollo Hårsenters annonse om permanent hårerstatning, følte hun instinktivt at det gjaldt henne. 

Etter en konsultasjonstime hos Apollo Hårsenter i Haugesund, ble det bestilt en håndlaget, spesialdesignet hårerstatning etter Hellens mål og hårfarge. Senere ble den tilpasset og klippet i fasong av Elin Skogland, Hellens dyktige frisør på Apollo Hårsenter.

– Jeg har fått et lettere og bedre liv etter å ha fått mitt nye hår. Den viktigste fordelen med hårdelen er at jeg har blitt mye friere fysisk og betydelig mindre reservert.

Hellen

Jeg har fått et lettere og bedre liv etter å ha fått mitt nye hår.

Det nye håret sitter fast i all slags vær

– Nå kan jeg både gå ut i en storm og gi alle en klem! Det er også mye enklere å prøve kjoler og gensere som må tas over hodet. Familie, venner og naboer har kommentert at Hellen har blitt så fin og ny.

”At det går an!” utbrøt broren entusiastisk da han så Hellen med den nye frisyren.

– Flere har spurt hvorfor jeg ikke har gjort dette før, men jeg kjente jo ikke til dette alternativet. Men når man først får en mulighet er det viktig å prøve! Det gjorde jeg!

Hellen med naturlig hårdel fra Apollo Hårsenter

Deilig følelse

I dag ønsker Hellen at hun hadde fått nytt hår for mange år siden, før mannen døde.

– Iblant tenker jeg at nå burde mannen min ha sett meg, slik at han hadde kunnet se hvor fin jeg er!

Men både barna og de fire barnebarna i alderen 8-15 år møter henne ofte, og de synes at mormor er veldig fin.

I dag har hun ikke lenger noen betenkeligheter med å bli med på alle familie-aktiviteter; fra byturer til sykkelutflukt.

– Og for en deilig følelse det er å kunne sykle uten hette!