Gå rett til innhold
NYHET! Nå kan du bestille digital konsultasjon. Les mer

Historie

Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret

- Det gjør noe med selvfølelsen og selvtilliten!

– Å være fin på håret gjør noe med selvfølelsen og selvtilliten, konstaterer Kari. Hun er gift med mannen hun møtte da hun var 14 år og er mor til tre voksne barn.

Hårproblemet begynte helt uskyldig på en ferie i Thailand. Der ble Kari stukket av en smittebærende mygg og fikk denguefeber, en tropisk sykdom. Kraftig håravfall er et av symptomene på sykdommen, og det rammet også Kari som hadde ganske tynt hår fra før. Det tok lang tid før håret begynte å vokse ut igjen og da fikk hun ikke den samme kvaliteten og tykkelsen som tidligere.

For drøyt to år siden tok Kari en slankeoperasjon og tre måneder etter fikk hun enda mer håravafall. I tillegg begynte håret som var igjen å endre karakter; det allerede tynne håret begynte å krølle seg ved fuktig vær.

- Jeg så ikke ut! Det var fryktelig! Jeg var både irritert og veldig fortvilet. Når håret var stylet så det greit ut, men så snart jeg gikk ut i fuktig vær eller ble svett ble det ille igjen, forteller Kari. 

Kari

Men falske negler er jo ikke noe problem. Heller ikke extensions, brystløft eller å ta litt Restylane for rynker. Da burde heller ikke permanente hårdeler være det!

Hadde aldri hørt om hårdeler

Apollo Hårsenters annonse i avisen om permanente hårdeler kom som en overraskelse. Kari hadde aldri hørt om hårdeler før; hun trodde det bare fantes parykker, som ikke var aktuelt for henne. 

Det tok ikke lange tiden før hårdelen var på plass, og Kari var svært fornøyd. I dag er det ikke uvanlig at Kari stadig vekk får komplimenter for frisyren.

– Og det er ikke mange ganger i livet jeg har hørt det før jeg fikk hårdeler. Jeg føler meg mye mere vel. Å være fin på håret gjør noe med både selvfølelsen og selvtilliten, smiler hun.

Kari har fått en tøff frisyre takket være hårdel fra Apollo Hårsenter

Burde ikke være tabu

Kari opplever at permanente hårdeler er et tabubelagt emne som ofte forbindes med negative bemerkninger om menn og tupéer, eller kreft og parykker.

– Men falske negler er jo ikke noe problem. Heller ikke extensions, brystløft eller å ta litt Restylane for rynker. Da burde heller ikke permanente hårdeler være det, konstaterer hun.