Gå rett til innhold

Apollo Hårsenter støtter Alopeciaforeningen

Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret

For hver parykk og hårdel Apollo Hårsenter lager av donert hår, setter vi av penger i et fond som deles likt mellom Alopeciaforeningen Norge og Barnekreftforeningen. 

En skallet kvinne smiler mot kamera

Å ha en parykk eller hårdel som er laget av norsk donorhår betyr veldig mye for mange som lever med Alopecia. Det gir en mulighet til å ha et hår som oppleves som naturlig, ekte og norsk, foreller Jorid Løken.

Jorid Løken er styremedlem i Alopeciaforeningen Norge. Dette er en landsomfattende forening som jobber for de med diagnosen Alopecia Areata og deres pårørende. Vi møtte Jorid for en kort prat om hva foreningen jobber med om dagen.

Vil øke stønadsordning for hårerstatninger

Alopeciaforeningen jobber først og fremst med at medlemmene våre endelig kan møtes igjen. Tidligere har vi hatt treff, men Covid-19 har satt en solid demping på dette. Nå jobber vi med å kunne arrangere mindre lokale treff. Nylig har vår barne- og ungdomsgruppe hatt treff der mange deltok, og gjennom hele september og oktober arrangeres det møter over hele landet. Vi har fått mange nye medlemmer i det siste som enda ikke har hatt mulighet til å få møte noen som er i samme situasjon – for mange er det viktig å kunne møte noen som har opplevd det samme som dem.

Vi prioriterer også å jobbe med stønadsordninger. Dette er en viktig kampsak for Alopeciaforeningen. Vi mener at alle skal ha mulighet til å få den parykken eller hårdelen de ønsker uten at det skal medføre en stor personlig kostnad. Stønadsordningen for hårerstatninger bør følge den normale utviklingen i parykkmarkedet, men dette er en prisutvikling som Stortinget ikke har fulgt. Dette jobber vi for å påvirke nå.

Vi jobber også direkte opp mot NAV. Vi ønsker å endre hvordan tekstene er formulert i deres rundskriv, da vi mener disse er utdaterte. Et eksempel på dette, er at dersom du kan tildekke flekkvis hårtap med spenner og hestehale, har du ikke nødvendigvis rett til hårerstatning. 

Et annet eksempel er at det året du fyller tretti går du tilbake til grunnstønad. Dersom du, som meg, bruker to parykker i året, dekker ikke denne stønaden kostnadene i det hele tatt. At du kan få full støtte frem til fylte tretti år er selvsagt fint, men at du må dekke det meste selv etter fylte tretti år kan for mange kjennes overveldende!

En kvinne med alopecia smiler mot kameraet ikledd blond parykk

Takknemlig for støtten fra Apollo Hårsenter

Apollo Hårsenter støtter Alopeciaforeningen årlig. I 2020 utgjorde summen 74 154 kr. Hva betyr dette for Alopeciaforeningen?

Vi er veldig takknemlige for støtten vi får fra Apollo Hårsenter. For oss betyr det at vi har mulighet til å arrangere flere treff og møteplasser for medlemmene våre, samt lage mer informasjonsstoff som bidrar til økt kunnskap, råd og støtte om diagnosen. Vi får rett og slett mulighet til å være mer tilstede for våre medlemmer.

Parykker laget av norsk donorhår er viktig

Støtten dere mottar stammer fra vår satsing på donorhår, hvor viktig er det at folk blir #Hårdonor?

Å ha en parykk eller hårdel som er laget av norsk donorhår betyr veldig mye for mange som lever med Alopecia. Det gir en mulighet til å ha et hår som oppleves som naturlig, ekte og norsk. Vi i Alopeciaforeningen er veldig glad for alle som donerer hår. Det gjør rett og slett at du kan føle deg mer som deg selv. Og kanskje minner donorhåret om det håret du har hatt tidligere?