Gå rett til innhold
NYHET! Nå kan du bestille digital konsultasjon. Les mer

Historie

Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret

– Det frister jo å være avant-garde og prøve noe helt annerledes!

Thea ble stresset av å bli tynnere i håret, men den kreative jenta har innsett at det finnes interessante og kreative løsninger på vanskelige problemer.

Det kreative tar mye plass i livet til klesdesigneren Thea fra Oslo. Hun driver sitt eget klesmerke, sammen med en annen designer, og har hatt skapertrangen i seg fra hun var bitteliten. I tillegg studerer hun til å bli ingeniør, for som hun sier:

– Jeg har innsett at den beste løsningen for å klare å drive noe eget, er å ha en annen jobb i tillegg. 

Thea

Å bruke hårerstatning er som å gå til frisøren og få extensions, det er ikke skumlere enn det.

Stressende å miste håret

Thea merket at håret begynte å bli tynnere da hun var 24 år gammel. Hårtapet har gått i bølger, uten tydelig logikk eller årsak, og det viser ikke tegn til å slutte. Det ser ikke ut til å være arvelig og selv om hun anser seg som hardtarbeidende, har hun ikke tro på at stress er en utløsende faktor.

Hårtapet har gjort Theas hår generelt tynnere over hele hodet. Hun har aldri hatt en spesielt fyldig manke, men det var først da hun begynte å miste håret at det virkelig ble et problem.

– Før så hadde jeg store fine krøller og tett hårvekst på hodet, selv om håret ikke var tykt og fantastisk. Men fra jeg var 24 så har det bare gått nedover. 

At en som jobber med klær og mote opplever hårtap som problematisk er lett å forstå: – Jeg er opptatt av stil, og håret er en viktig del av identiteten. Det har mye å si for hvordan du oppfattes, så for meg har det vært veldig tungt og vanskelig.

Thea skjuler hårtapet med en moderne parykk fra Apollo Hårsenter

Lei av å lete

Thea hadde oppsøkt mange steder for å finne ut av hårtapet sitt men syntes hun fikk lite og dårlig veiledning. – Det har vært en veldig lettelse for meg å finne Apollo Hårsenter, hvor de tar deg seriøst og hjelper deg med problemene du har. Jeg har ikke mistet alt mitt opprinnelige hår, det er innimellom, oppi toppen her. Å bruke hårerstatning er som å gå til frisøren og få extensions, det er ikke skumlere enn det.

Thea med en tøff, svart parykk fra Apollo Hårsenter

Det kan gjøres til noe spennende!

At hårtap ikke trenger å være så skummelt som man tror i starten, er noe Thea kunne tenke seg å dele med andre.

– Jeg har jo tenkt at jeg har veldig lyst til å snakke om det. Og kanskje putte det inn i klesdesign eller kunst, på en eller annen måte, eller å skrive om det. For jeg har vært gjennom dette og tenkt mye på disse tingene.

Jeg tror det hadde vært en stor hjelp og inspirasjon å lese om andre som så på dette på en kreativ måte. Som kunne inspirere, til å se at det faktisk kan gjøres til noe gøy og interessant også. Selvfølgelig med god hjelp fra flinke spesialister.

Viljen og holdningene til forandring varierer nok veldig etter hvilket miljø man ferdes i, mener Thea:

– Nå er jo jeg heldig som er i et veldig kreativt miljø med høy takhøyde. Det er rom for forandring og det er rom for å gjøre mye forskjellig. Det er nok noe av det som har inspirert meg til å tørre å bytte sveis og eksperimentere med håret mitt.

– Mange vil bare tilbake til der hvor de var før. Og det skjønner jeg veldig godt, jeg har jo vært der jeg også, men akkurat derfor er det er viktig å huske at det faktisk kan gjøres til noe som er spennende!