Gå rett til innhold
NYHET! Nå kan du bestille digital konsultasjon. Les mer

Historie

Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret

Liv: – Jeg føler meg flott!

Liv var bare åtte år da hun fikk diagnosen psoriasis, en hudsykdom som angriper huden, og for mange også hodebunnen. Etter hard psoriasisbehandling for 15 år siden begynte hun å miste håret; det vokste aldri ut igjen.

Ikke nok med hårtapet; Liv fikk i voksen alder vondt i leddene. Med hårerstatning fra Apollo Hårsenter fikk hun mye av livskvaliteten tilbake. Det som før manglet kom på plass.

 – Nå kan jeg være meg selv – det er virkelig deilig. Jeg føler meg flott!

På fritiden er Liv politisk aktiv og deltar på mange møter. Hun arbeider deltid som hjelpepleier på et aktivitetssenter.

– På jobben har jeg vært åpen om hårerstatningen og hvordan det gjøres. Mine kolleger har både stilt mange spørsmål og gitt meg skryt for frisyren min.

Liv

– Jeg opplevde et sterkt sosialt ubehag på grunn av hårtapet, og var redd for at noen skulle oppdage de stedene hvor jeg manglet hår.

Sosialt ubehag

– Jeg opplevde et sterkt sosialt ubehag på grunn av hårtapet, og var redd for at noen skulle oppdage de stedene hvor jeg manglet hår. Jeg hadde for eksempel problemer med å stå i kø hvis noen stod bak meg. Hvis det blåste var jeg bekymret for at de bare flekkene skulle bli avslørt. Dette var i tankene mine hele tiden.

– Når du ikke lenger kan se folk i øynene har du virkelig et problem, konstaterer Liv. 

Til slutt gikk hun til legen og forklarte situasjonen. Legen var veldig positiv til en løsning med permanente hårdeler og skrev en legeerklæring som hun kunne gå videre med til NAV for å få dekket deler av kostnaden.

Liv poserer med en flott frisyre laget med hårdeler fra Apollo Hårsenter

Lettere å delta på trim

Med det nye håret kom selvfølelsen tilbake, og takket være moderne biologisk medisin har leddene blitt friskere. I tillegg har hun et sunt kosthold.

Nå er det mye lettere for Liv å delta på trim og andre aktiviteter. Hjemme i huset, der hennes eldste datter med familie bor i 1. etasje, får hun ofte besøk av barnebarna.

– Familien min syns det er veldig fint og unner meg virkelig dette, avslutter Liv.